Omar Vega / Getty Images
Nemzetközi foci sport

Gazdag gólt lőtt, majd büntetőt rontott, így Bale-ék nyerték az MLS nagydöntőjét

Gazdag Dániel csapata, a Philadelphia Union büntetőkkel kapott ki a Los Angeles FC ellen az MLS nagydöntőjében.

A fináléban a Los Angeles szerzett vezetést Acosta megpattanó szabadrúgása révén,

majd az egész idényben pazar formában játszó Gazdag egyenlített, aki levette csapattársa gyengécske lövését, majd a léc alá küldte a labdát.

A hajrában ismét a kaliforniai csapat jutott közelebb a trófeához a kolumbiai Murillo fejesgóljával,

de Elliott gyorsan válaszolt, így jöhetett a hosszabbítás.

A 116. percben a Los Angeles-i kapus, Crepeau kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozott az LAFC, a kanadai hálóőrt hordágyon vitték le az ütközés után, mivel eltört a lába.

Majd a hosszabbítás hosszabbításában a Philadelphia már a győzelem küszöbén találta magát, amikor Elliott közelről terelt be egy lecsorgó labdát.

Volt azonban még fordulat a meccsben, a 120+8. percben Bale fejesével 3-3-ra alakult az állás, így jöhettek a büntetők.

A hazai pályán játszó Los Angeles-iektől Tello rontott, így a Philly volt lélektani előnyben, Gazdag azonban elcsúszott a lövés pillanatában, így a labda a kapu fölött zúgott el.

A magyar játékos után Martínez és Wagner is hibázott, míg hazai oldalon nem volt több rontás, így a Los Angeles FC lett az MLS idei bajnoka.

A mindent eldöntő tizenegyes:

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!