Oli SCARFF / AFP
Nemzetközi foci sport

Guardiola nem hagyta szó nélkül Ibrahimovic újabb kritikáját

Zlatan Ibrahimovic a Barcelonában anno a játékosa volt Pep Guardiolának, de nem volt túl jó véleménnyel róla.

„Ha engem veszel meg, az olyan, mintha beszereznél egy Ferrarit. Ha van egy Ferrarid, prémium benzint tankolsz be, kimész az autópályára, és rálépsz a gázra. Guardiola viszont dízelt tankolt, majd a földes út felé vette az irányt. Inkább egy Fiatot kellett volna vennie” – jellemezte Guardiolát a svéd csatár önéletrajzi könyvében, amelyben azt is elmesélte, hogy az Inter elleni BL-kiesés után cifra dolgokat vágott az öltözőben az edző fejéhez.

Nemrég egy francia csatornának nyilatkozva Ibrahimovic a rá jellemző módon a futballvilág több szereplőjét is kiosztotta, köztük Guardiolát is, akiről azt mondta, a Manchester City gólzsákja, Erling Haaland csak akkor tud majd kiteljesedni, ha a túl nagy egóval megáldott katalán edző nem akar ugyanúgy túlnőni rajta, mint ahogy vele tette a barcelonai időszakban.

Ibrahimovicnak teljesen igaza van. Ebben a klubban, ebben a csapatban az egóm uralkodik mindenki fölött. Nem szeretem, amikor Erling három gólt szerez, és minden hír róla szól a meccsek után. Ilyenkor annyira irigy vagyok. De tényleg!

Azt mondtam neki, Erling, kérlek ne lőjj több gólt, mert különben az újságok rólad írnak, és nem rólam. Ibrahimovic tökéletesen ismer engem, talán írnia kellene egy újabbb könyvet” – szúrt vissza Guardiola.

Csapata, a Manchester City szombaton 16 órától a Fulhamet fogadja, és bár Haaland sérülése után már edzett a többiekkel, de csak a meccs előtt dől el, hogy játszhat-e.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!