Nemzetközi foci

Guardiola nem hagyta szó nélkül Ibrahimovic újabb kritikáját

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Zlatan Ibrahimovic a Barcelonában anno a játékosa volt Pep Guardiolának, de nem volt túl jó véleménnyel róla.

„Ha engem veszel meg, az olyan, mintha beszereznél egy Ferrarit. Ha van egy Ferrarid, prémium benzint tankolsz be, kimész az autópályára, és rálépsz a gázra. Guardiola viszont dízelt tankolt, majd a földes út felé vette az irányt. Inkább egy Fiatot kellett volna vennie” – jellemezte Guardiolát a svéd csatár önéletrajzi könyvében, amelyben azt is elmesélte, hogy az Inter elleni BL-kiesés után cifra dolgokat vágott az öltözőben az edző fejéhez.

Nemrég egy francia csatornának nyilatkozva Ibrahimovic a rá jellemző módon a futballvilág több szereplőjét is kiosztotta, köztük Guardiolát is, akiről azt mondta, a Manchester City gólzsákja, Erling Haaland csak akkor tud majd kiteljesedni, ha a túl nagy egóval megáldott katalán edző nem akar ugyanúgy túlnőni rajta, mint ahogy vele tette a barcelonai időszakban.

Ibrahimovicnak teljesen igaza van. Ebben a klubban, ebben a csapatban az egóm uralkodik mindenki fölött. Nem szeretem, amikor Erling három gólt szerez, és minden hír róla szól a meccsek után. Ilyenkor annyira irigy vagyok. De tényleg!

Azt mondtam neki, Erling, kérlek ne lőjj több gólt, mert különben az újságok rólad írnak, és nem rólam. Ibrahimovic tökéletesen ismer engem, talán írnia kellene egy újabbb könyvet” – szúrt vissza Guardiola.

Csapata, a Manchester City szombaton 16 órától a Fulhamet fogadja, és bár Haaland sérülése után már edzett a többiekkel, de csak a meccs előtt dől el, hogy játszhat-e.

Olvasói sztorik