Nemzetközi foci bajnokok ligája

Puskás Ferenc előtt tisztelgett a Celtic edzője

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP
Szerda késő délután Madridban vívja utolsó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését a Celtic labdarúgócsapata, amelynek ausztrál edzője, Ange Postecoglou a Real egykori legendája, Puskás Ferenc előtt tisztelgett a Santiago Bernabeu Stadionban.

Az Aranycsapat egykori klasszisa 1958 és 1966 között szerepelt a spanyol klubban, amellyel három BEK-győzelmet és öt bajnoki címet is szerzett. Később edzőként több országban is dolgozott, így jutott el Ausztráliába, ahol 1989 és 1992 között a South Melbourne Hellas csapatát irányította, és játékosai között tudhatta Postecoglout is.

Mivel Puskás jobban tudott görögül, mint angolul – köszönhetően a Panathinaikosz élén eltöltött négy évnek –, az athéni születésű Postecoglou lett a tolmácsa, a sofőrje, a pályán pedig a balbekkje és a csapatkapitánya.

Emberként tette rám a legnagyobb hatást

– mondta Postecoglou az ESPN-nek. „A világ egyik legnagyobb labdarúgójaként megmutatta nekünk, hogy az elért eredményektől függetlenül is kivívhatja a tiszteletet, ha megfelelően bánik velünk. Emberszámba vett bennünket és bár elég fiatal csapat voltunk, megnyertük a bajnokságot, mert neki akartunk játszani” – nyilatkozta.

Hozzátette, azóta tudja, hogy szükséges a kiváló kapcsolat az edző és a játékosok között, és abszolút kiváltságnak érzi, hogy minden idők egyik legjobb futballistájával egy öltözőben lehetett.

A Celtic biztos kiesőként lép pályára Madridban, ahol a már továbbjutott hazaiak célja, hogy csoportelsőként folytathassa a nyolcaddöntőben.

Olvasói sztorik