Nemzetközi foci

Nem kell a balhé, a leuveni hatóságok megtiltották a német drukkerek beutazását

Andreas Gora / Deutsche Presse-Agentur GmbH / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / Deutsche Presse-Agentur GmbH / dpa Picture-Alliance via AFP

A leuveni hatóságok megtiltották az Union Berlin szurkolóinak beutazását a Royale Union Saint-Gilloise elleni idegenbeli labdarúgó Európa Liga-csoportmérkőzésre.

A belga együttes az európai szövetség (UEFA) előírásait követve nem saját pályáján, a brüsszeli Joseph Marien Stadionban játssza hazai találkozóit a nemzetközi kupában, hanem a Den Dreef Stadionban Leuvenben. Utóbbi város célja az intézkedéssel az, hogy megakadályozza a jegy nélküli berlini drukkerek beutazását, valamint annak megelőzése, hogy az utcákon, a városközpontban vagy a nézőtéren megzavarják a közrendet. Egyúttal kiemelték:

a személyazonosságot már a stadionon kívül ellenőrizni fogják, a német dokumentumokkal rendelkezőket pedig nem engedik be.

Az UEFA nem engedélyezte a német együttesnek, hogy jegyeket adjon el szurkolóinak a találkozóra az október 6-i Malmö elleni idegenbeli mérkőzésen a vendég szektorokban történt szabálytalanságok miatt.

Az Union Berlin elnöke, Dirk Zingler szerint ugyanakkor a szankciók „aránytalanok és helytelenek”. Meglátása szerint nem a bűnösöket, hanem számos békés szurkolót büntetnek ezzel, írja az MTI.

Olvasói sztorik