Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images
Nemzetközi foci bajnokok ligája

Teljes csőd az Atléticónál, az Európa Ligáról is lemarad Simeone csapata

Az Atlético Madrid minden várakozást alulmúlva csak az utolsó helyen végzett a Bajnokok Ligája B csoportjában, így befejezte szereplését a nemzetközi porondon a szezonban. A csoportot a Porto nyerte, a Clube Brugge lett a második, a Bayer Leverkusen pedig az Európa Ligában folytatja.

A sorsolást követően a drukkerek nagy része azt gondolta, nem okoz majd gondot az Atlético számára a továbbjutás, ehhez képest az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy maximum az Európa Ligában folytathatja tavasszal a madridi csapat. Ám ez is azonnal veszélybe került, mert a csoportgyőzelemre hajtó Porto már az 5. percben vezetést szerzett a keddi összecsapáson, az előnyt aztán Eustaqio duplázta meg a 24. percben. Úgy volt egy félidő után 2-0 az állás, hogy a Madrid alig jelentett veszélyt a hazai kapura, miközben Oblaknak volt komoly bravúrja is a bekapott gólok mellett.

Ez a két gól pecsételte meg az Atlético sorsát:

Ugyan a második félidőben, annak is főleg a második felében átvette az irányítást a vendégcsapat, helyzetei továbbra is csak elvétve voltak, miközben a Porto többször is végleg lezárhatta volna a meccset.

A végén még szépített ugyan az Atlético Madrid, ám 2-1-es győzelmükkel, és mivel a csoport másik meccsén 0-0 lett a Leverkusen-Brugge összecsapás, a portugálok megnyerték a négyest.

Az már korábban eldőlt, hogy Club Brugge is továbblép, a belgák a második helyet csípték meg, míg a pontszerzésnek köszönhetően a Leverkusen megelőzte az Atléticót és megy az Európa Ligába.

Diego Simeone csapata egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört, minden riválisa ellen rosszabb volt az egymás elleni mérlege. Az argentin edző 2011 decemberi kinevezése óta először vérzett el vele ősszel az Atlético Madrid – de a csapattal az elmúlt 15 évben először fordul elő, hogy ilyen korán búcsúzik az európai kupaporondtól. Olyan pedig még nem volt, hogy csoportutolsóként zárt volna a BL-ben a spanyol együttes.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, B csoport

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (2-0)
gól: Taremi (5.), Eustaquio (24.), illetve Marcano (95., öngól)

 

Bayer Leverkusen (német)-Club Brugge (belga) 0-0

 

A végeredmény: 1. (továbbjutott) FC Porto 12 pont, 2. (továbbjutott) Club Brugge 11, 3. (Európa-liga) Bayer Leverkusen 5, 4. Atlético Madrid 5

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.