Nemzetközi foci bajnokok ligája

Teljes csőd az Atléticónál, az Európa Ligáról is lemarad Simeone csapata

Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images
Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images

Az Atlético Madrid minden várakozást alulmúlva csak az utolsó helyen végzett a Bajnokok Ligája B csoportjában, így befejezte szereplését a nemzetközi porondon a szezonban. A csoportot a Porto nyerte, a Clube Brugge lett a második, a Bayer Leverkusen pedig az Európa Ligában folytatja.

A sorsolást követően a drukkerek nagy része azt gondolta, nem okoz majd gondot az Atlético számára a továbbjutás, ehhez képest az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy maximum az Európa Ligában folytathatja tavasszal a madridi csapat. Ám ez is azonnal veszélybe került, mert a csoportgyőzelemre hajtó Porto már az 5. percben vezetést szerzett a keddi összecsapáson, az előnyt aztán Eustaqio duplázta meg a 24. percben. Úgy volt egy félidő után 2-0 az állás, hogy a Madrid alig jelentett veszélyt a hazai kapura, miközben Oblaknak volt komoly bravúrja is a bekapott gólok mellett.

Ez a két gól pecsételte meg az Atlético sorsát:

Ugyan a második félidőben, annak is főleg a második felében átvette az irányítást a vendégcsapat, helyzetei továbbra is csak elvétve voltak, miközben a Porto többször is végleg lezárhatta volna a meccset.

A végén még szépített ugyan az Atlético Madrid, ám 2-1-es győzelmükkel, és mivel a csoport másik meccsén 0-0 lett a Leverkusen-Brugge összecsapás, a portugálok megnyerték a négyest.

Az már korábban eldőlt, hogy Club Brugge is továbblép, a belgák a második helyet csípték meg, míg a pontszerzésnek köszönhetően a Leverkusen megelőzte az Atléticót és megy az Európa Ligába.

Diego Simeone csapata egy győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel zárta a csoportkört, minden riválisa ellen rosszabb volt az egymás elleni mérlege. Az argentin edző 2011 decemberi kinevezése óta először vérzett el vele ősszel az Atlético Madrid – de a csapattal az elmúlt 15 évben először fordul elő, hogy ilyen korán búcsúzik az európai kupaporondtól. Olyan pedig még nem volt, hogy csoportutolsóként zárt volna a BL-ben a spanyol együttes.

Bajnokok Ligája, 6. forduló, B csoport

FC Porto (portugál)-Atlético Madrid (spanyol) 2-1 (2-0)
gól: Taremi (5.), Eustaquio (24.), illetve Marcano (95., öngól)

 

Bayer Leverkusen (német)-Club Brugge (belga) 0-0

 

A végeredmény: 1. (továbbjutott) FC Porto 12 pont, 2. (továbbjutott) Club Brugge 11, 3. (Európa-liga) Bayer Leverkusen 5, 4. Atlético Madrid 5

Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.

Olvasói sztorik