Nemzetközi foci

„Ha sikerül a címvédés, csináltatok még egy tetoválást” – jó hírt kaptak a Milan-drukkerek

MARCO BERTORELLO / AFP
MARCO BERTORELLO / AFP

Két évvel, 2025-ig meghosszabbította szerződését az olasz labdarúgó-bajnokságban címvédő AC Milannal Stefano Pioli vezetőedző. A klub hétfőn jelentette be, hogy az 57 éves tréner aláírta az új megállapodást, írta az MTI.

Piolit 2020 elején – néhány hónap munka után – majdnem menesztették, a klub előrehaladott tárgyalásokat folytatott a német Ralf Rangnickkal, a vezetőség végül meggondolta magát, s ez okos lépésnek bizonyult.

A szakemberrel 2020-ban a hatodik, 2021-ben a második helyen végzett a csapat, majd tavasszal 11 év után ismét bajnokságot nyert.

A szerződéshosszabbítás mindig izgalmas, és ez az a helyzet, amit szerettem volna. Köszönöm a tulajdonosoknak, ez még több energiát ad ahhoz, amit csinálok. Ha sikerül a címvédés, csináltatok még egy tetoválást

nyilatkozta a szakember.

„Ha valakinek köszönetet kell mondanom, az az apám, mert nagyszerű tanácsokat adott nekem. Őszinte és nagylelkű ember volt: nagyon büszke lenne arra, amit csinálok.”

Piolit, aki korábban semmilyen trófeát nem gyűjtött edzőként, az év legjobb trénerének is megválasztották a Serie A-ban. Az AC Milan jelenleg a harmadik helyen áll a bajnokságban, hat ponttal van lemaradva az éllovas Napolitól.

Olvasói sztorik