Nemzetközi foci sport

Sallai visszatért, kiharcolt egy büntetőt

Csaknem két hónap után ismét pályára lépett Sallai Roland, aki szeptemberben szenvedett arccsonttörést. A magyar válogatott támadó a Freiburg második csapatában szerepelt vasárnap, 79 percet töltött a pályán, és kiharcolt egy büntetőt a harmadosztályban az Oldenburg ellen.

Sallai az M1-nek vasárnap elmondta, nehéz időszak van mögötte hiszen majdnem elvesztette a látását, de bízik benne, hogy a jövő héten már ott lehet csapata Európa Liga-mérkőzésén.

„Pozitívan nézem az elkövetkező időszakot, jó úton járok, és akkor tértem vissza, amikor az orvosok jósolták. Három hete egyénileg edzek, futok, úgyhogy jól éreztem magam a mai meccsen.

A maszkom a fejeléseknél picit csúszkált, de végső soron nem zavart nagyon. Ha minden igaz, még három-négy hónapig kell használnom

– fejtette ki Sallai, majd arról is beszélt, hogy innentől a vezetőedzőn múlik, hogy mikor teszi őt vissza az első csapatba.

A 25 éves futballista kijelentette, fájt neki, hogy az utolsó két Nemzetek Ligája-meccsen nem lehetett ott a válogatottban, amelyeken szenzációsan teljesített szerinte a csapat. Hozzátette, azon van, hogy a következő két barátságos mecccsen ott legyen novemberben a nemzeti együttesben.

Sallai szeptember 3-án a Bayer Leverkusen elleni összecsapáson sérült meg súlyosan, amikor Jonathan Tah arcon rúgta, és a cipője a szemét is érte.

Kapcsolódó
Millimétereken múlt, hogy nem lett komolyabb baj Sallai Roland sérüléséből
Hosszú és veszélyes, de sikeres műtéten van Sallai Roland, a magyar válogatott támadója.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!