Nemzetközi foci

Megkéselt csapattársa mezével ünnepelt az Arsenal brazilja

Ian Kington / AFP
Ian Kington / AFP

Öt perc sem kellett Gabriel Martinelli számára, hogy vezetést szerezzen az Arsenalnak a sereghajtó Nottingham Forets ellen vasárnapi bajnokin. A londoni csapat brazil játékosa egy középre adott labdára érkezett jó ütemben és fejelt a kapuba.

A találata után Pablo Marí mezét emelte a magasba, a Monzának kölcsönadott játékost a napokban késelték meg egy bevásárlóközpontban.

Friss hír a spanyol futballistáról, hogy vasárnap hazaengedték a kórházból és otthonában lábadozik tovább. A támadás után műteni kellett, várhatóan két hónap kihagyás vár rá.

Csütörtökön egy szupermarketben egy 46 éves férfi az egyik polcról kést vett magához, majd ismeretlen okból a közelében lévő vásárlókat kezdte szurkálni, és legkevesebb ötöt megsebesített (köztük Marít is). Az olasz sajtó szerint a támadó egy mentális problémákkal küzdő ember volt, akit gyanúsítottként vett őrizetbe a rendőrség. A férfit egy volt labdarúgó, Massimo Tarantino hatástalanította, aki a Bologna, az Internazionale és a Napoli játékosa is volt.

Az Arsenal egyébként gálaelőadást tartott, az első félidőt követően még 1-0-ra vezetett, majd a második félidőben négy gólt is szerzett, végül 5-0-ra nyert. A 22 éves Reiss Nelson duplázott, csapata pedig visszavette az első helyet a Manchester Citytől.

Az eddigi 12 bajnokijából 10-et nyert meg az Arsenal egy-egy döntetlen és vereség mellett.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik