Nemzetközi foci

Ronaldói magasságokba emelkedett a Napoli fiatal sztárja

Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Giuseppe Maffia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A listavezető Napoli fölényes, 4-0-s győzelmet aratott a vendég Sassuolo fölött az olasz labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának első szombati mérkőzésén, ezzel a Serie A-ban egyedüliként továbbra is veretlen.

A találkozó legjobbja a nápolyi pályafutása első mesterhármasát szerző Victor Osimhen volt, a 23 éves nigériai csatár sorozatban a negyedik tétmérkőzésén talált a kapuba.

Nagyszerűen teljesített a grúz Hvicsa Kvarachelia is, aki két gólpassza mellett egy gólt is szerzett, ilyenre 2004-2005, a Serie A 20 csapatosra bővülése óta csupán ketten voltak képesek: Diego Milito és Cristiano Ronaldo.

Az Internazionale 3-0-s győzelmet aratott a vendég Sampdoria felett, a hazaiak sorozatban negyedik bajnoki sikerüknek köszönhetően az ötödik helyre jöttek fel a Serie A-ban.

Serie A, 12. forduló

Napoli – Sassuolo 4-0 (3-0)
gól: Osimhen (4., 19., 77.), Kvarachelia (36.)

 

Lecce – Juventus 0-1 (0-0)
gól: 73′ N. Fagioli (73.)

 

Internazionale – Sampdoria 3-0 (2-0)
gól: De Vrij (21.), Barella (44.), Correa (73.)

Kapcsolódó
Grazie, signor Giuntoli! – a klubházban kell keresni a nagyon hasító Napoli legfontosabb emberét
A csapatjátékot összerakó Luciano Spalletti? A Kvaradonának nevezett ifjú grúz? A kölcsönbe kapott csatárok? Egyikük sem. Ha az egész kontinenst ámulatba ejtő Napoli legfontosabb alakjáról beszélünk, egy háttérben machináló hőst kell megneveznünk.
Olvasói sztorik