GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

Eriksen összeomlása után hárommillió eurót kapott az Inter

Új részletek derültek ki az Inter pénzügyi kimutatásaiból, amelyek megerősítik, hogy az olasz futballklub hárommillió euró kompenzációs összeget kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől, miután a dán válogatott középpályása, Christian Eriksen összeomlott a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen.

Eriksen a tavalyi Európa-bajnokság június 12-én játszott koppenhágai csoportmérkőzésének első félidejében összeesett a gyepen, életét csak a játékostársak és az orvosok gyors közbelépése mentette meg. A középpályást kórházba szállították, ahol hat napot töltött, bőr alá ültethető defibrillátort kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Inter decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe.

Eriksen januárban hat hónapos szerződést kötött a Brentforddal, a nyáron pedig ingyen a Manchester Unitedhez igazolt, és három évre elkötelezte magát.

Amint arra a Calciomercato.com rámutatott, az UEFA körülbelül 3 millió eurós kártérítést fizetett az Internek, mert a középpályás az európai szövetség égisze alatt rendezett meccsen lett rosszul.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!