Nemzetközi foci

Eriksen összeomlása után hárommillió eurót kapott az Inter

GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
GIUSEPPE COTTINI / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Új részletek derültek ki az Inter pénzügyi kimutatásaiból, amelyek megerősítik, hogy az olasz futballklub hárommillió euró kompenzációs összeget kapott az Európai Labdarúgó Szövetségtől, miután a dán válogatott középpályása, Christian Eriksen összeomlott a Finnország elleni Európa-bajnoki mérkőzésen.

Eriksen a tavalyi Európa-bajnokság június 12-én játszott koppenhágai csoportmérkőzésének első félidejében összeesett a gyepen, életét csak a játékostársak és az orvosok gyors közbelépése mentette meg. A középpályást kórházba szállították, ahol hat napot töltött, bőr alá ültethető defibrillátort kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Inter decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe.

Eriksen januárban hat hónapos szerződést kötött a Brentforddal, a nyáron pedig ingyen a Manchester Unitedhez igazolt, és három évre elkötelezte magát.

Amint arra a Calciomercato.com rámutatott, az UEFA körülbelül 3 millió eurós kártérítést fizetett az Internek, mert a középpályás az európai szövetség égisze alatt rendezett meccsen lett rosszul.

Olvasói sztorik