Nemzetközi foci bajnokok ligája

Messi 1127 gólnál és gólpassznál tart, és ezzel letaszította az élről Pelét

Quentin De Groeve / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP
Quentin De Groeve / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Lionel Messi sokadik nagy meccse volt a BL-ben a Maccabi Haifa elleni: a PSG argentin sztárja két gólt szerzett, másik kettőt pedig előkészített a 7-2-es győzelem alkalmával.

35 évesen és 123 naposan Messi a legidősebb játékos, aki a BL-ben egy meccsen két gól mellett két asszisztot is jegyzett.

És nem ez az egyetlen adat, amelyet ízlelgetni lehet a meccs után, Messi ugyanis a pályafutása alatt elért gólok és gólpasszok tekintetében lehagyta a futballtörténelem egyetlen háromszoros világbajnokát, a brazil Pelét.

Pelé 1126 gólban vállalt szerepet karrierje során, Messi pedig a mostani két gól, két gólpassz kombóval immár 1127 találatból vette ki a részét. Döbbenetes számok.

Az öt nagy topliga csapatai közül a Serie A-éllovas Napoli mellett a PSG a másik veretlen csapat, Messi pedig az első lett az idényben az öt topbajnokság játékosai közül, aki eljutott tíz gólig és tíz gólpasszig.

16 tétmeccs után 11 gól és 12 assziszt áll a neve mellett, úgyhogy a tavalyi, magához képest visszafogottabb teljesítménye után idén ismét kirobbanó formában futballozik.

A PSG a bajnokságot ötpontos előnnyel vezeti, a BL-ben viszont az utolsó fordulóban, a szintén 11 ponttal álló Benfica ellen dől majd el, sikerül-e megkaparintania a csoport első helyét. A két csapat Lisszabonban 1-1-re végzett egymással.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik