Clive Brunskill/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Börtönbe mehet Norvégia korábbi sztárjátékosa adócsalásért

Két év letöltendő börtönbüntetést kértek John Carew korábbi válogatott norvég futballistának adócsalásért.

Pénzügyi bűnügyekben a tapasztalatok szerint sok a tanácsadói segítség. Az ügyészség nem látja, hogy enyhítő körülmény állna fenn

– idézte az e24.no az ügyészt.

Az egykori csatár 2014 és 2019 között elkövetett szándékos adócsalás miatt vádolják. Carew elismerte, hogy adót kellett volna fizetnie, de azt állítja, hogy a tanácsadójában vakon megbízott, ez vezetett a problémához. Ez azonban ellentétben áll korábbi vallomásokkal, az ügyészség pedig nem vette figyelembe a döntésében, mivel több olyan ingatlanvásárlási ügye volt Carew-nak, amit egyedül intézett.

Az ügyészség így aztán két éves börtönbüntetést javasol, emellett 540 ezer norvég koronás büntetést kapott John Carew, valamint a tárgyalása költségeit is ki kell fizetnie.

John Carew 91-szer szerepelt a norvég válogatottban, ezeken a mérkőzéseken 24 alkalommal volt eredményes. Pályafutása során megfordult az olasz, spanyol, angol, francia élvonal mellett a Besiktasban, valamint a norvég Valerenga és Rosenborg színeiben.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!