Nemzetközi foci

Kezdhetnek rettegni az ellenfelek, ha a Real játékosa lőni készül a 16-oson kívülről

Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Az ellenfelek kezdhetnek rettegni, ha a Real Madrid játékosa, Fede Valverde a 16-oson kívül lövésre készül. A madridiak uruguayi középpályása ugyanis félelmetes lövőformában van, csapata legutóbbi három bajnokiján, a Barcelona, az Elche és a Sevilla ellen is a büntetőterületen kívülről szerzett látványos gólt.

Korábban a Mallorca ellen is volt egy hasonlóan nagy lökete, így már négyszer volt eredményes a bajnokságban a 16-oson kívülről. A Real Madrid játékosai közül utoljára Cristiano Ronaldo volt ennyire hatékony távolról, a portugál klasszis a 2015-2016-os idényben összesen öt gólt rúgott a büntetőterületen kívülről.

A 24 éves Valverde 11 bajnoki után 6 gólnál tart, minden sorozatot számolva pedig 16 meccsen 7 gólt és 2 gólpasszt jegyzett.

A góljai és gólpasszai mellett 30 helyzetet alakított ki, és 90 százalékos passzpontosság került a neve mellé, és a Real mellett az uruguayi válogatottnak is jó hír, hogy Valverde ilyen nagy formában játszik hétről hétre. Az uruguayi csapat Dél-Koreával, Portugáliával és Ghánával találkozik majd a november 20-án rajtoló katari vébén.

Olvasói sztorik