BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Nemzetközi foci sport

Rákkal küzd a németek egykori sztáredzője

Christoph Daum, a németek egykori sikeredzője rákban szenved, ezt a 68 éves szakember a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra.

„Sajnos az elmúlt hónapokban el kellett vonulnom a nyilvánosság elől, mert egy rutinvizsgálat során rákot diagnosztizáltak nálam. Azóta a legjobb kezek között vagyok Kölnben, és örülök, hogy a kezelés jól működik” – írta az Instagramján.

„Ismernek, nagy harcos vagyok, optimistán és minden erőmmel közelítek ehhez a kihíváshoz. Kérem, tartsák tiszteletben, hogy most magánéletre van szükségem, hogy mielőbb felépülhessek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christoph Daum (@christoph_daum_official) által megosztott bejegyzés

Daum pályafutása során négy különböző országban is bajnoki aranyat szerzett, 1991-92-ben a német Stuttgarttal, 1994-95-ben a török Besiktassal, míg 2002-03-ban az osztrák Austria Wiennel nyert, a török Fenerbahcét pedig kétszer is a csúcsra járatta (2003-2004, 2004-2005).

1996 és 2000 között nagyon sikeres volt a Bayer Leverkusennel is, amelyet négy szezon alatt háromszor is a második helyig vezetett a Bundesligában. Meg is egyezett a német szövetséggel, hogy a 2000-es Európa-bajnokság után ő veszi át a válogatottat Erich Ribbecktől.

A sajtó azonban megszellőztette, hogy kokainhasználó volt, ezt hónapokkal később beismerte, így elbukta a posztot, és végül Rudi Völler lett a szövetségi kapitány.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!