Nemzetközi foci

Rákkal küzd a németek egykori sztáredzője

BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Christoph Daum, a németek egykori sikeredzője rákban szenved, ezt a 68 éves szakember a közösségi oldalán hozta nyilvánosságra.

„Sajnos az elmúlt hónapokban el kellett vonulnom a nyilvánosság elől, mert egy rutinvizsgálat során rákot diagnosztizáltak nálam. Azóta a legjobb kezek között vagyok Kölnben, és örülök, hogy a kezelés jól működik” – írta az Instagramján.

„Ismernek, nagy harcos vagyok, optimistán és minden erőmmel közelítek ehhez a kihíváshoz. Kérem, tartsák tiszteletben, hogy most magánéletre van szükségem, hogy mielőbb felépülhessek.”

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Christoph Daum (@christoph_daum_official) által megosztott bejegyzés

Daum pályafutása során négy különböző országban is bajnoki aranyat szerzett, 1991-92-ben a német Stuttgarttal, 1994-95-ben a török Besiktassal, míg 2002-03-ban az osztrák Austria Wiennel nyert, a török Fenerbahcét pedig kétszer is a csúcsra járatta (2003-2004, 2004-2005).

1996 és 2000 között nagyon sikeres volt a Bayer Leverkusennel is, amelyet négy szezon alatt háromszor is a második helyig vezetett a Bundesligában. Meg is egyezett a német szövetséggel, hogy a 2000-es Európa-bajnokság után ő veszi át a válogatottat Erich Ribbecktől.

A sajtó azonban megszellőztette, hogy kokainhasználó volt, ezt hónapokkal később beismerte, így elbukta a posztot, és végül Rudi Völler lett a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik