Nemzetközi foci

Simeone a 100. percig izgulhatott, elképesztő blokkok miatt is nyert az Atlético

ANDER GILLENEA / AFP
ANDER GILLENEA / AFP

Feljött a harmadik helyre az Atlético Madrid, miután 1-0-ra nyerni tudott az Athletic Bilbao vendégeként a spanyol bajnokság 9. fordulójában. Diego Simeone csapata épp baszk riválisát előzte meg a tabellán.

Az Atleti az első félidőben csak egy VAR-ral utólag visszavont találati jutott, majd a fordulást követően Antoine Griezmann hamar vezetést szerzett. Ez volt

a francia játékos 100. bajnoki gólja a csapat színeiben, ezt az álomhatárt csak öten érték el rajta kívül a klub története során.

Ezt az előnyt, ha nehezen is, de megőrizte a madridi csapat, még úgy is, hogy Jan Oblakot le kellett cserélni sérülés miatt. A meccs hőse Reinildo volt, aki látványos blokkokat mutatott be a madridi védelemben, egyszer tizenegyest is ítéltek ellene, de kiderült, hogy csak a fejét tette bele egy életerős lövésbe. Egészen a 100. percig ment a meccs, Simeone akkor emelhette magasba a kezeit. Az Atlético Madrid megnyerte a legutóbbi három bajnokiját.

Jorge Sampaoli vezetésével első győzelmét szerezte a Sevilla, amely 1-0-ra nyert a Mallorca vendégeként. A múlt csütörtökön kinevezett argentin edző második vezetőedzői időszakát két döntetlennel kezdte a csapatnál, amely mostani sikerével elmozdult a kiesőzónából.

Kapcsolódó
Legutóbb 1963-ban láthattunk ilyen jó Tottenhamet
Az Evertont is lepofozta Antonio Conte csapata.

A Valencia hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a nyeretlenül sereghajtó Elchével. A hazaiaknál Edinson Cavani, a vendégeknél Pere Milla duplázott. Az uruguayi csatár az olasz, a francia és az angol évlonal után újabb topbajnokságban volt eredményes.

La Liga, 9. forduló

Athletic Bilbao-Atlético Madrid 0-1 (0-0)
Mallorca-Sevilla 0-1 (0-0)
Valencia-Elche 2-2 (2-1)
Girona-Cádiz 1-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik