Ádám Martin bajnoki címet érő gólt lőtt Dél-Koreában

A magyar labdarúgó-válogatott csatára 13. mérkőzésen szerzett kilencedik találatával és gólpasszával meghódította Ázsiát.

A válogatott Ádám Martin ugyan csak csereként, csapata 1-0-ás hátrányánál, csak a 67. percben lépett pályára, ám milyen jó, hogy Hong Myung-bo edző ezt a döntést hozta. A magyar válogatott csatár a 75. percben előbb fejjel adott gólpaszt Um Vong Szannak, majd a 86. percben egy szöglet után közelről hálóba testezte a labdát, és eldöntötte a meccset, egyben a bajnoki cím sorsát. Íme:

Az Ulszan Hyundai Kangvon FC elleni 2-1-es vendéggyőzelme ugyanis azt jelentette, hogy Ádám csapata biztosította bajnoki címét a dél-koreai labdarúgó-élvonalban.

Kapcsolódó
Ádám Martin: Lehet utánam csinálni
A Paks csatára 22 forduló alatt 21 gólt szerzett, mellé kiosztott négy gólpasszt is, azaz meccsenként átlag 1,14 gólban van benne. A válogatott meghívón nem lepődne meg, és azt mondja, a statisztikái miatt keleti és nyugati klubok is érdeklődnek iránta, de nem kapkod. A pénz nem igazán mozgatja, a kilókról pedig nem beszél, mert mindig is masszív srác volt. Interjú Ádám Martinnal, Forráskút leghíresebb emberével.

Ádámnak ez volt a 13. mérkőzése, a kilencedik találata és a harmadik gólpassza a dél-koreai bajnokságban. A legutóbbi három szezonban ezüstérmes Ulszan immár behozhatatlan előnnyel vezet a tabellán az elmúlt öt idény bajnoka, a Csonbuk Motors előtt, így 17 év után lett ismét aranyérmes.