Nemzetközi foci

Romániában nagyot álmodnak: harmadik kalapból nyernék meg Eb-selejtezős csoportjukat

Jussi Nukari / LEHTIKUVA / AFP
Jussi Nukari / LEHTIKUVA / AFP

Múlt héten sorsolták ki az Európa-bajnoki selejtezőcsoportokat, Románia pedig a harmadik kalapból várta az ellenfeleket. Végül Svájccal, Izraellel, Koszovóval, Fehéroroszországgal és Andorrával került össze a csapat, a jelek szerint elégedettek a sorsolással.

Sokkal keményebb ellenfeleket is kaphattunk volna, gondolok például a B és a C csoportokra. Kiegyensúlyozottnak tűnik ez a mezőny, ahol eloszlanak majd a pontok a csapatok között, de bízunk benne, hogy a végén nekünk lesz a legtöbb

mondta Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke a DigiSport cikke szerint.

Svájc kiemelkedik ebből a hatosból, de a csapatok aktuális erejét talán a legjobban visszaadó Élő-rangsorban Izrael mindössze négy hellyel előzi meg Romániát, azaz mondhatni, hogy a második és a harmadik kalapból érkező riválisok közel azonos játékerőt képviselnek. A 2024-es foci-Eb selejtezői előtt a kalapokat a Nemzetek Ligája végeredménye alapján határozták meg.

Kapcsolódó
Káprázatos gólt lőtt a Spanyolországban a korábbi Fradi-kedvenc
Myrto Uzuni nagyon bekezdett ebben a szezonban.

Románia a 2016-os Európa-bajnokságra kijutott, de a csoportköben mindössze egy pontot szerezve esett ki. Azóta lemaradt a 2018-as és az idei világbajnokságról, valamint a 2021-re halasztott Eb-ről is, míg a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában kiesett a B divízióból, a bosnyákok, a finnek és a montenegróiak is megelőzték.

A 2016-os Eb-szereplés óta a negyedik szövetségi kapitányánál tart a román válogatott, jelenleg Edward Iordanescu irányít, akit a közvélemény már kikezdett az NL-szereplés miatt, de az elnök egyelőre a támogatásáról biztosította.

A 2024-es Eb-selejtező sorsolásakor a magyar válogatott az első kalapban szerepelt, Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lesz a mieink ellenfele.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik