Jussi Nukari / LEHTIKUVA / AFP
Nemzetközi foci sport

Romániában nagyot álmodnak: harmadik kalapból nyernék meg Eb-selejtezős csoportjukat

Múlt héten sorsolták ki az Európa-bajnoki selejtezőcsoportokat, Románia pedig a harmadik kalapból várta az ellenfeleket. Végül Svájccal, Izraellel, Koszovóval, Fehéroroszországgal és Andorrával került össze a csapat, a jelek szerint elégedettek a sorsolással.

Sokkal keményebb ellenfeleket is kaphattunk volna, gondolok például a B és a C csoportokra. Kiegyensúlyozottnak tűnik ez a mezőny, ahol eloszlanak majd a pontok a csapatok között, de bízunk benne, hogy a végén nekünk lesz a legtöbb

mondta Razvan Burleanu, a román szövetség elnöke a DigiSport cikke szerint.

Svájc kiemelkedik ebből a hatosból, de a csapatok aktuális erejét talán a legjobban visszaadó Élő-rangsorban Izrael mindössze négy hellyel előzi meg Romániát, azaz mondhatni, hogy a második és a harmadik kalapból érkező riválisok közel azonos játékerőt képviselnek. A 2024-es foci-Eb selejtezői előtt a kalapokat a Nemzetek Ligája végeredménye alapján határozták meg.

Kapcsolódó
Káprázatos gólt lőtt a Spanyolországban a korábbi Fradi-kedvenc
Myrto Uzuni nagyon bekezdett ebben a szezonban.

Románia a 2016-os Európa-bajnokságra kijutott, de a csoportköben mindössze egy pontot szerezve esett ki. Azóta lemaradt a 2018-as és az idei világbajnokságról, valamint a 2021-re halasztott Eb-ről is, míg a Nemzetek Ligája legutóbbi kiírásában kiesett a B divízióból, a bosnyákok, a finnek és a montenegróiak is megelőzték.

A 2016-os Eb-szereplés óta a negyedik szövetségi kapitányánál tart a román válogatott, jelenleg Edward Iordanescu irányít, akit a közvélemény már kikezdett az NL-szereplés miatt, de az elnök egyelőre a támogatásáról biztosította.

A 2024-es Eb-selejtező sorsolásakor a magyar válogatott az első kalapban szerepelt, Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia lesz a mieink ellenfele.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!