Nemzetközi foci bajnokok ligája

Szoboszlai gólját nem adták meg a BL-ben, de bosszút állt

JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Első győzelmét szerezte az RB Leipzig a Bajnokok Ligája csoportkörében, miután a 3. fordulóban hazai pályán 3-1-re legyőzte a skót Celticet. Willi Orbán végigjátszotta a találkozót a hazai csapatban, a gólpasszt szerző Szoboszlai Dominik a 82. percben hagyta el a pályát,

Gulácsi Pétert viszont már a 13. percben le kellett cserélni, miután egy rossz lépést követően a jobb térdéhez kapott és hordágyon vitték le az öltözőbe.

Kapcsolódó
Gulácsi megsérült a Lipcse BL-meccsén, hordágyon vitték le a pályáról
Egy ártatlan szituációt követően kapott a térdéhez.

A Gulácsi helyére beálló Janis Blaswich-nak egyből nagy védéseket kellett bemutatnia, ami után Christopher Nkunku aztán megszerezte a vezetést a Lipcsének – a francia csatárnak volt korábban egy les miatt meg nem adott találata is. A szünet után a Celtic szinte azonnal kiegyenlített Jota révén, majd az 58. percben Szoboszlai találta el a kapufát.

A 61. percben járt a mérkőzés, amikor Szoboszlai Dominik tört a skót kapu felé, majd a tizenhatos előterébe érve jobbal lövésre szánta el magát, a labda pedig védhetetlenül zúdult a bal alsó sarokba, Joe Hart tehetetlen volt.

Csakhogy a labda a magát a földre vető André Silva felett szállt el, aki viszont lesen tartózkodott, így VAR-ral visszanézték az esetet és nem adták meg a találatot.

Ez a második les miatt érvénytelenített gólja volt a lipcsei csapatnak. Csakhogy aztán Hart percekkel később borzalmasan passzolta ki a labdát, Szoboszlai lecsapott rá, majd Silva elé tálalt, aki nem hibázott. Ezzel alakult 2-1-re az állás, majd a portugál csatár a 77. percben újabb gólt szerzett, amivel el is dőlt a meccs, a Lipcse az első pontjait szerezte a csoportkörben.

Szoboszlai gólpassza:

A másik kora esti mérkőzésen a Salzburg 1-0-ra legyőzte a Dinamo Zagrebet. Az osztrák csapatnak eddig egy győzelme és két döntetlenje van és az első helyre ugrott.

Bajnokok Ligája, 3. forduló

E csoport:
Salzburg (osztrák)-Dinamo Zagreb (horvát) 1-0 (0-0)
gól: Okafor (71. – 11-esből)

F csoport:
RB Leipzig (német)-Celtic Glasgow (skót) 3-1 (1-0)
gól: Nkunku (27.), André Silva (64., 77.), illetve Jota (47.)

Olvasói sztorik