Nemzetközi foci bajnokok ligája

Hillsborough-i túlélők lettek öngyilkosok a BL-döntőn látottak miatt

Adam Davy/PA Images via Getty Images
Adam Davy/PA Images via Getty Images

Tragikus hírről számolt be az angol sajtó csütörtökön: a Hillsborough-i tragédia két túlélője a párizsi Bajnokok Ligája-döntőben történtek miatt véget vetett saját életének.

Kapcsolódó

A Hillsborough-i túlélők alapítványának szóvívője, Peter Scarfe elmondta, ezzel háromra ugrott azoknak a száma, akik az 1989-es tragédiát túlélték, de 2022-ben a BL-döntő hatására véget vetettek életüknek.

Egyikük nem tudta elviselni a gondolatát, hogy újabb évfordulója van a borzalomnak, kettejüket pedig a Stade de France-ban látott események késztettek öngyilkosságra. Ez hárommal több, mint kellene

– idézi a Liverpool Echo Scarfe-ot.

A párizsi Stade de France-ban rendezett találkozó több mint fél órás csúszással kezdődhetett csak el, miután az aréna előtt tumultuózus jelenetek zajlottak le, több liverpooli drukker nem jutott be időben a helyére. Ezek a képsorok emlékeztették az 1989-es Hillsborough-i tragédiára a túlélőket.

Kapcsolódó
„Azt éreztem, a rendőrök hagynak minket meghalni”
Harminc éve több ezer Liverpool-drukker utazott el a csapat FA-kupa-elődöntőjére. Kilencvenhatan sosem tértek haza.

A rendőrség az 1-0-s madridi sikerrel végződött finálé kapcsán több mint száz embert vett őrizetbe, 230-an megsérültek. Az európai szövetség (UEFA) annyit közölt, hogy az érvényes jegy nélkül érkezők miatt alakult ki a káosz. A liverpooli drukkerek beengedésére kijelölt kapukat lezárták, hogy megakadályozzák a hamis belépővel rendelkezők bejutását. Később azonban bebizonyosodott, hogy rendezési hiányosságok okozták a felfordulást, a francia kormány bocsánatot is kért a BL-döntőn történtekért.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik