Nemzetközi foci

„Olyan tornán nem akarunk megjelenni, amely többezer ember életét követelte” – Katar ellen tüntet a vb-mez

Jean Catuffe/Getty Images
Jean Catuffe/Getty Images

A dán válogatott mezét készítő Hummel hivatalosan bemutatta azt a garnitúrát, amelyet a skandináv csapat visel majd a katari világbajnokságon.

Kapcsolódó
A Dán Labdarúgó Szövetség emberjogi harcba kezd a vébé évében
A világbajnoki szereplést arra használják a skandinávok, hogy változást idézzenek elő Katarban.

A dánok már korábban is jelezték, lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy az emberek alapvető jogai megillesse a katariakat is, a Hummel pedig ennek szellemében járt el. Egy szinte dizájn nélküli, egyszínű garnitúrával állt elő, amit hivatalos közlemény mellett tett közzé a sportszergyártó cég.

„Egyrészt tisztelgés az 1992-es Európa-bajnoki győztesek előtt, másrészt tüntetés az emberi jogok sárba tiprása ellen, amely Katarban zajlik. Minden szimbólumot minimalizáltunk, beleértve a saját logónkat és arculati elemeinket

Támogatjuk a dán válogatottat, de Katart nem. Olyan tornán nem akarunk megjelenni, amely többezer ember életét követelte. Hisszük, a sport összehozza az embereket. Amikor ennek az ellenkezője történik, akkor felszólalunk

– írta a Hummel Instagram-oldala.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

hummel Sport (@hummelsport) által megosztott bejegyzés

A piros és fehér színű mezek mellett a harmadik számú szerelés teljesen fekete lesz, ez sem véletlen. Erről azt írta a cég, a fekete a gyász színe, amely így az elveszített emberéletekre utal.

Olvasói sztorik