Nemzetközi foci

Seggbe rúgást kértek az edzőtől, most laktanyahangulatra panaszkodnak

Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Andreas Gora / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az előző szezonban sem remekelt a Wolfsburg labdarúgócsapata, amely a 12. helyen zárt, de a nyári felkészülést követően mégis optimistán várták a 2022-23-as idényt. Olyannyira, hogy a válogatott középpályás, Maximilian Arnold kijelentette, sikereket vár és a csapat odaérhet a nemzetközi kupaszereplést jelentő helyek valamelyikére.

Több futás, több sprint, ez hozza meg a sikert. De ehhez az kell, hogy állandóan seggbe rúgjanak bennünket, hogy megtegyük

– nyilatkozta.

Kapcsolódó
Végre nem kapott ki, mégsem lehet boldog a leggyengébb fociválogatott
Pedig a Seychelles-szigetek ellen megvolt az esély arra, hogy megszerezze története második győzelmét.

Nos, ezt minden nap megkapják Niko Kovac edzőtől, mégsem jönnek az eredmények. Olyannyira, hogy a Wolfsburg hét forduló után mindössze öt pontot szerezve a Bundesliga utolsó előtti helyén áll.

A Bild szerint pedig Kovac nagyon sokban hasonlít Felix Magathra, aki 2009-ben bajnoki címig vezette a csapatot: kemény edzéseket vezet, megtartja a kellő távolságot a játékosokkal, egyértelmű taktikát fogalmaz meg, de ez egyelőre nem vezetett sikerre.

Pedig korábban ezzel volt eredményes: a Bayernnel duplázott, a Frankfurttal kupát nyert. Wolfsburgban viszont egy olyan csapattal találkozott, amelyet nemrég két olyan edző irányított, akik nem dolgoztak ezzel a vehemenciával. Mark van Bommel hosszú pórázon hagyta el a csapatot, Florian Kohfeldt pedig gyengekezű szakvezetőként elveszett az öltözőben.

Abban az öltözőben, amelyet a mostani játékosok laktanyához hasonlítanak a katonás fegyelem miatt. Ráadásul a szakvezető azzal sem nyerte el a szimpátiát, hogy egyszerűen kipenderítette a csapatból Max Krusét, akivel közölte, nem számít rá a továbbiakban.

A Wolfsburg legközelebb október elsején lép pályára, amikor a szintén ötpontos Stuttgartot fogadja.

Olvasói sztorik