Nemzetközi foci

Úszóklasszis vezetné a Bundesligába az eurómilliót összegyűjtő berlini csapatot

Marco Steinbrenner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Marco Steinbrenner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
A Viktoria Berlin női együttese lehet az amerikai Angel City európai prototipusa.

Nagy fába vágta fejszéjét a németek kétszeres világ- és 18-szoros Európa-bajnok úszója, Franziska van Almsick, aki egy női futballcsapat révén szeretne segíteni, hogy a sportolónők nagyobb figyelmet és megbecsülést kapjanak.

Kapcsolódó
A cserejátékos, akit Gareth Bale-nek hívnak
Az utolsó, csalódást keltő madridi évek után Los Angelesben kaphatott volna új lendületet a karrierje, de a biztató kezdés után ismét csak a kispadon találta magát, és aligha idén fog beépülni az LAFC-be.

A 44 évesen, négyszeres olimpiai ezüst- és hatszoros bronzérmes klasszis ezért öt társával bevásárolta magát a regionális ligában szereplő Viktoria Berlin csapatába, ahol elvállalta a felügyelőbizottsági tagságot is.

Sok mindenben úttörők lehetünk. Nemcsak a futball-, hanem társadalmi kérdésekben is. Szeretnék segíteni a játék megváltoztatásában, itt az ideje, hogy a nők jobban bekapcsolódjanak a sportba

nyilatkozta.

Júniusban a kétszeres világbajnok Ariane Hingsthez csatlakozva nagy célt tűztek ki: szeretnék a csapatot öt éven belül a regionális bajnokságból a Bundesligába vezetni. A projektjükkel azt akarják elérni, hogy a németországi női sport nagyobb figyelmet, elismerést és megbecsülést szerezzen.

A hat alapító az elmúlt hónapokban összesen 87 befektetőt tudott bevonni a projektbe. Olyan személyiségek támogatják őket, mint Köztük olyan más személyiségek is, mint a háromszoros olimpiai és kétszeres világbajnok alpesi síző Maria Höfl-Riesch, a színésznő és televíziós műsorvezető Carolin Kebekus és az újságíró Dunja Hayali.

Ily’ módon egymillió euró gyűlt már össze és két olyan komoly szponzor is befutott, amelyeket a mezen is reklámozhatnak.

Az alapötletet a Los Angeles-ben megalapított Angel City adta, amelynek tulajdonosi háterét olyan világhírességek adják, mint a teniszező Serena Williams vagy a filmvilágból ismert Natalie Portman, Eva Longoria, Jennifer Garner és Jessica Chastain.

Olvasói sztorik