Nemzetközi foci

A brutális szabálytalanság, amelybe politikát kevernek egyes szurkolók

youtube.com
youtube.com

Szombaton a Manchester City 3-0-ra győzött a Wolverhampton otthonában a Premier League 8. fordulójában, ám a mérkőzésről nem a sima vendéggyőzelem miatt beszélgetnek.

Kapcsolódó
Haaland tőle szokatlan góllal állított fel Premier League-rekordot
A City 55 mp alatt eldöntötte a meccset a Wolves ellen.

Jack Grealish, majd Erling Haaland révén már a 16. percre két gólos előnyt szerzett a City. A hazaiak gondját csak tetézte, hogy a 33. percben miután a Man City bal oldalán újra Grealish felé repült egy remek átadás, Nathan Collins, a hazaiak termetes, 193 centi magas védője, aki a nyáron a Burnleytől 20,5 millió fontért érkezett a Molineux Stadionba, magasra felugorva, jól láthatóan a labdát nem is, csak az ellenfelet nézve brutális karaterúgással hasba talpalta a támadót.

Mutatjuk, mert ilyen durvaságot tényleg ritkán látni futballpályán:

 

Anthony Taylor játékvezető természetesen nem gondolkodott sokat, azonnal piros lapot mutatott a ravasz módon a labdára mutogató, és lap láttán értetlenséget mutató ír válogatottnak.

Alighanem nincs szurkoló, aki az eset láttán vitatkozna a piros lapon, ám mégis akadt olyan, aki más kontextusba helyezte a Collins-attackot.

A The Sun gyűjtött össze néhányat azok közül, ahol az ír hozzászólók az esetet sebtiben összekötötték azzal a ténnyel, hogy Grealish, aki ugyan Briminghamben született, a felmenői által az ír U17-es, U18-as, U21-es válogatottban játszott 19 alkalommal, mielőtt 2016 áprilisában bejelentette, hogy mégis inkább Angliát választja.

Egy „Conor” nevű hozzászóló nyilván ennek tudatában azt posztolta: „Biztosan kijelenthető, hogy Collinst nem nyűgözte le az állampolgárság váltása”, míg egy „Keith” nevű fiatalember még tovább ment, mondván:

Collins azt tette, amit minden ír szeretett volna tenni, mióta Grealish  Angliát választotta.

Olvasói sztorik