Nemzetközi foci

A görög élvonal legjobban fizetett játékosa lesz az egykori Aranylabda-jelölt

Yuri CORTEZ / AFP
Yuri CORTEZ / AFP
A múlt héten már felbolydult a görög sajtó, amikor elterjedt a hír, hogy a 86-szoros kolumbiai válogatott labdarúgó, James Rodríguez a Panathinaikosz, a PAOK, esetleg az Olimpiakosz játékosa lehet. A befutó végül utóbbi lett.

Az egykoron Aranylabdára is jelölt James helyzete az utóbbi időben nem volt a legfényesebb, a 31 éves támadó középpályás a Porto, a Monaco, a Real Madrid és a Bayern München után 2020-21-ben még az Evertonban szerepelt, de tavaly szeptemberben a katari al-Rajjanba (Al-Rayyan SC) szerződött.

Kapcsolódó
Véronique Rabiot, a tökös tyúkanyó a kakasok között
Adrien Rabiot ügynöke és édesanyja, Véronique Rabiot bizonyára nehéz eset. Beszólt más játékosok szüleinek, nyilatkozott cifrákat és fia minden lépését közelről figyeli – mégsem lehet vádolni olyan dolgokért, melyeket más ügynököknek könnyen elnézünk.

A klub állítólag nyolcmillió eurót fizetett érte, de mindössze 14 tétmérkőzésen játszott – a statisztikájára mondjuk nem lehetett panasz, hiszen öt gólt és öt gólpasszt csak összehozott 1088 játékperc alatt.

Ugyanakkor a tavaly nyáron aláírt hároméves szerződésében közel 24 millió eurós fizetést vállalt a klub, és egy év után úgy érezte, nem azt kapta, amit várt. De az érzés kölcsönös lehetett, mert James is elvágyakozott.

Nem véletlen, hogy a katariak egész nyáron árulták a játékost, de az átigazolási szezon végén már csak néhány olyan bajnokság maradt, amely nyitva volt: így került képbe az Olympiakosz. No meg azért, mert Rodríguez értesült Marcelo pireuszi szerződéséről, illetve arról, hogy egykori realos csapattársát, a brazil balhátvédet milyen lenyűgözően fogadták.

Az első görög értesülések még arról szóltak, hogy a klub kölcsönveszi Jamest, és átvállalja horribilis fizetésének a kétharmadát. Végül azonban az al-Rajjan szerződést bontott vele, így elhárult minden addigi akadály.

A Sport24.gr portál azt írja, James Rodríguez lesz a legjobban fizetett játékos Görögországban, de azt is kiszámolta, hogy ilyen játékos sohasem fordult még meg a helyi élvonalban.

A Transfermarkt adatait figyelembe véve ugyanis Jamesét eddig összesen 148, 63 millió eurót fizettek klubjai, míg az Olympiakosz hasonló csúcstartója Kosztasz Manolasz 53,5 millióval, míg a görögországi csúcsot a PAOK egykori bolgár játékosa, Dimitar Berbatov tartja, akiért 2015-ös szaloniki szerződtetéséig 61,2 milliót költöttek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Olympiacos FC (47🏆) (@olympiacosfc) által megosztott bejegyzés

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik