Nemzetközi foci

Ilyen tökös és tehetséges horvátot régen látott a futballvilág

Sorozatban hatodik mérkőzésén is veretlen maradt az NK Varasdin labdarúgócsapata, amely a horvát bajnokság 9. fordulójában 2-1-re győzött a Lokomotiva Zagreb otthonában és feljött a második helyre.

Kapcsolódó
Őrjöngés Torinóban: minek a VAR, ha ekkorát téved?
Győztes góltól fosztotta meg Juventust.

A mérkőzés hőse a 23 éves középpályás, Tonio Teklic volt, aki ugyan a 29. percben kihagyott egy büntetőt, de az 51. percben egy szép góllal vezetést szerzett, majd a 95. percben egy újabb tizenegyest is elvállalt és belőtt.

A spliti születésű játékos hét évet töltött a Hajduknál, de 2020 óta már kölcsönben szerepelt a Hrvatski Dragovoljacnál, majd a varasdi csapatnál.

Az idei szezonban a statisztikai mutató szerint a liga egyik legjobban jegyzett középpályása, kilenc meccs alatt négyszer is bekerült a forduló csapatába, minden mérkőzését végigjátszotta, három gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett, emellett átlagban négy sikeres cselt mutat be és három kulcspasszt ad meccsenként, akivel messze a legjobb. Ő próbálkozott eddig a legtöbb lövéssel (33) is.

Teklic játékát nézve és élvezve el kell gondolkodni azon, hogy miért nem passzolt a Hajdukhoz? Talán azért, mert nem kapott igazi esélyt

– jegyezte meg a Sportske novosti.

„Megértenénk, hogy nem fektettek túl sokat Teklicbe – ez sok fiatal játékossal megesik –, ha nem lenne olyan rendkívül tehetséges. Márpedig ilyen tehetségeink nincsenek – nemhogy a Hajduknál, de az egész ligában, sőt, Európában is kevés akad belőlük.”

A lap szerint a középpályás 2017 és 2021 között, négy szezon alatt összesen 37 mérkőzést játszott a splitiek első csapatában. Egyszer sem kapott 90 percet, de a kezdőcsapatba is mindössze ötször jelölték.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nogometni klub Varaždin (@nkvarazdin) által megosztott bejegyzés

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik