Rendőrhiány miatt elmarad az Arsenal-PSV kupamérkőzés

Bár a Bajnokok Ligájában egyelőre nincs szó ilyenről, az Európa Liga egyik rangadóját elhalasztják.

Miközben keddtől kezdődően a korábbi versenynaptárnak megfelelően folytatódnak az alacsonyabb osztályú labdarúgó-bajnokságok Angliában, az élvonalat jelentő Premier League ugyanakkor még nem közölte, hogy a csapatok mikortól játszanak újra mérkőzéseket.

Kapcsolódó
Őrjöngés Torinóban: minek a VAR, ha ekkorát téved?
Győztes góltól fosztotta meg Juventust.

A versenysorozatokat pénteken függesztették fel II. Erzsébet brit uralkodó halálát követően, emiatt a hétvégén nem is rendeztek mérkőzéseket az Egyesült Királyságban.

A nemzetközi kupacsatákra azonban sor kerül, így kedden a Liverpool az Ajaxot, szerdán a Chelsea a Salzburgot, míg a Manchester City a Borussia Dortmundot fogadja a Bajnokok Ligájában.

Pályára lép a Rangers is, igaz, egy nappal később, kedd helyett szerdán játszik a Napolival.

Az Európa Ligában azonban elmarad egy londoni összecsapás, az Arsenal jelezte az UEFA-nak, hogy nem áll készen a PSV elleni összecsapásra. Az ok is rendkívüli: II. Erzsébet halála miatt nincs elég rendőr, akit szolgálatba állíthatnának a futballmérkőzésen.

Tekintettel arra, hogy az Arsenalnak csak január után lesz szabad hétközi időpontja, nehéz megmondani, hogy mikor kerülhet sor a pótlásra. A csapat elvileg november 3-án, az FC Zürich ellen zárná az EL csoportkörét.