Nemzetközi foci

Erzsébet királynő halála után elmarad a hétvégi Premier League-forduló

Oli SCARFF / AFP
Oli SCARFF / AFP

Az angol futball élvonalbeli bajnoksága, a Premier League a királynő halála utáni tisztelet jeleként bejelentette, hogy ezen a hétvégén nem rendeznek mérkőzéseket, írja a BBC. Alacsonyabb osztályokban is elhalasztják a hétvégi találkozókat. Egy későbbi időpontban lesz majd a pótlás.

Ezzel szeretnénk emlékezni a hazáért végzett hosszú és megingathatatlan szolgálatára

– fogalmazott közleményben Richard Masters, a Premier League vezérigazgatója, hozzátéve, hogy „ez egy hihetetlenül szomorú időszak nemcsak a nemzetnek, hanem világszerte emberek millióinak, akik akik csodálták” az Egyesült Királyság uralkodóját.

Korábban már az összes hétvégi lóversenyt leállították, ahogy az angol válogatott rögbimérkőzését is elhalasztották. Csütörtökön a Manchester United és az Arsenal is pályára lépett az Európa Ligában, mérkőzéseik előtt néma csenddel tisztelegtek a királynő emléke előtt.

Kapcsolódó
Meghalt II. Erzsébet brit királynő
Az uralkodó 96 éves volt.

Hetven évig tartó uralkodás után csütörtökön, 96 évesen halt meg II. Erzsébet. A tájékoztatás szerint a brit királynő békében halt meg nyári rezidenciáján, a skóciai Balmoralban csütörtök délután. Halálának pillanatától elsőszülött fia, a 73 esztendős eddigi trónörökös, Károly az Egyesült Királyság uralkodója – egyben az anglikán egyház feje –, aki III. Károly néven lép a trónra.

Olvasói sztorik