Nemzetközi foci

Villamos alá mászva tartotta a lelket egy fiúban a Dortmund új sztárja

Ronny Hartmann / AFP
Ronny Hartmann / AFP
A nyáron ötmillió euróért szerződött Kölnből a Borussia Dortmund labdarúgócsapatához Salih Özcan. Az ötszörös török válogatott – aki az előző két bajnokit végigjátszotta új klubjában – egy interjúban elmesélte, hogyan lett tinédzserként életmentő.

A korábban 15 évig az 1. FC Kölnben játszó középpályás a Ruhr Nachrichtennek emlékezett vissza egy évekkel ezelőtti esetre. Éppen iskolába tartott, amikor a villamos hirtelen fékezéssel megállt.

Kapcsolódó
Ilyet még senki sem látott: vizelés miatt állították ki a kapust
Ráadásul a világ legrangosabb sorozatában, az FA-kupában.

„A vezető behúzta a vészféket, majd sokkos állapotban kiszállt. Aztán mi, utasok is mindannyian kiszálltunk, és láttuk, hogy egy fiú fekszik a villamos alatt a kerékpárjával. Talán tíz-tizenegy éves lehetett.”

A fiatal Özcan bemászott a jármű alá a balesetet szenvedett fiúhoz.

„Az arcának egyik fele tiszta vér volt. Szerencsére volt nála egy iskolai hátizsák, amely némileg tompított” – emlékezett vissza.

A sérült időnként eszméletét vesztette, Özcan viszont megpróbálta ébren tartani a fiút, amíg a mentők meg nem érkeztek. Hogy mi történt vele, azóta sem tudja.

„Elmentem az egyetemi klinikára, de a leírásomnak megfelelő beteget nem találtak. Remélem, ma is jól van” – mondta, reménykedve abban, hogy a történetet olvasva esetleg ennyi év után a fiú kapcsolatba lép a megmentőjével.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik