Nemzetközi foci bajnokok ligája

Ancelotti: Az jó jel, ha esélytelennek tartanak minket a BL-ben

ANDY BUCHANAN / AFP
ANDY BUCHANAN / AFP

Kedden nyolc mérkőzéssel megkezdődik a Bajnokok Ligája csoportköre, a játéknap rangadói a Sevilla-Manchester City, valamint a PSG-Juventus találkozók lesznek. A címvédő Real Madrid is pályára lép, méghozzá Glasgow-ban, ahol a Celtic próbál majd borsot törni a spanyolok orra alá.

A Real az előző idényben emlékezetes menetelés végén lett tizennegyedszer Európa legjobbja: előbb a PSG-t, aztán a Chelsea-t, végül a Manchester Cityt ejtette ki kalandos körülmények között, végül a döntőben 1-0-ra verte a Liverpoolt.

A fogadóirodáknál nem a Real a favorit az idei BL-szezonban, a címvédőnél a Manchester Cityt, a PSG-t, a Liverpoolt és a Bayern Münchent is esélyesebbnek tartják, de Carlo Ancelotti szerint ezzel nincsen semmi gond.

„Ha valami, akkor ez egy jó jel. Egyáltalán nem bánjuk, hogy esélytelennek tartanak minket” – nyilatkozta a Real négyszeres BL-győztes (2003, 2007: Milan, 2014, 2022: Real) edzője.

A madridiak jól kezdték az idei bajnokságot, mind a négy meccsüket megnyerték, így egyedüliként számítanak százszázalékosnak a LaLigában.

A Real keddi ellenfele, a Celtic is hibátlan a skót bajnokságban, hatból hat meccset nyert, és már öt ponttal meglógott a nagy rivális Rangerstől. A Celtic mellett még a három magyar játékost (Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik, Willi Orbán) foglalkoztató RB Leipzig, valamint az ukrán Sahtar Donyeck szerepel a Real csoportjában, és bár Ancelotti udvariaskodott egy sort, hogy nehéz ellenfelek várnak rájuk, nem okozhat gondot a továbbjutás a spanyol csapatnak.

Ancelotti számára intő jel lehet, hogy a Milan edzőjeként korábban háromszor járt a Celtic Parkban, ahol két döntetlen és egy vereség a mérlege, úgyhogy a Reallal törheti meg a nyeretlen szériáját.

„Való igaz, eddig nem jártam sikerrel a Celtic otthonában. Kemény meccs lesz, de az biztos, hogy fantasztikus légkört teremtenek majd a szurkolók”.

A BL keddi játéknapjának programja:

E csoport:
Dinamo Zagreb (horvát) – Chelsea (angol) 18.45,  tv: Sport 1
Salzburg (osztrák) – AC Milan (olasz) 21.00, tv: AMC Mikro

 

F csoport:
Celtic Glasgow (skót) – Real Madrid (spanyol) 21.00, tv: Sport 1
RB Leipzig (német) – Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00

 

G csoport:
Borussia Dortmund (német) – FC Köbenhavn (dán) 18.45, tv: Sport 2
Sevilla (spanyol) – Manchester City (angol) 21.00, tv: Sport 2

 

H csoport:
Paris Saint-Germain (francia) – Juventus (olasz) 21.00, tv: M4
Benfica (portugál) – Maccabi Haifa (izraeli) 21.00

Olvasói sztorik