Nemzetközi foci

Amikor legutóbb ilyen ígéretesen rajtolt a Spurs, majdnem bajnok lett

Glyn KIRK / AFP
Glyn KIRK / AFP
A Tottenham és a Chelsea is hazai pályán, londoni rivális ellen aratott 2-1-es győzelmet az angol labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombati játéknapján.

A Chelsea Chilwell 76. és Havertz 88. percben szerzett góljaival hátrányból fordított a West Ham United ellen, míg a Tottenham az újonc Fulhamet verte Höjbjerg és Kane találataival.

Kapcsolódó
Élete gólját lőtte, csak a saját kapujába
A wroclawi Javier Hyjek alaposan meglepte kapusát.

A Spurs így hat forduló után is veretlen még, négy győzelem mellett kétszer döntetlent játszott, és biztos, hogy a következő hetet is a dobogón kezdi.

A csapat legutóbb 2016-17-ben kezdte így a Premier League-t (akkor a 13. fordulóban kapott ki először), és akkor meg sem állt az ezüstéremig.

A Brentford gólzáporos győzelmet aratott vendége, a Leeds United felett, a hazaiak csatára, Ivan Toney mesterhármast ért el.

A Bournemouth a hozzá hasonlóan újonc Nottingham Forest otthonában kétgólos hátrányról tudott nyerni 3-2-re az után, hogy kedden menesztették Scott Parker vezetőedzőt.

A házigazda Everton gól nélküli döntetlent játszott a Liverpoollal. A városi rangadó nyíltsisakos küzdelmet hozott, mindkét együttes sok gólhelyzetet tudott kialakítani – a hazaiak lesgólig, a vendégek kapufáig is eljutottak –, végül azonban nem született érvényes találat, így a felek megosztoztak a pontokon – írta az MTI.

Az Everton két vereséggel kezdte a szezont, azóta egymás után negyedik döntetlenjét érte el, míg Jürgen Klopp tavasszal Bajnokok Ligája-döntős Liverpooljának két siker után kellett megelégednie az egy ponttal.

A címvédő Manchester City 1-1-es döntetlent játszott az Aston Villa vendégeként. A manchesteriek a bajnokságban immár tízgólos norvég Erling Haaland találatával szereztek vezetést, a hazaiak azonban egyetlen kaput eltaláló lövésükből – a jamaicai Leon Bailey révén – ki tudtak egyenlíteni.

Premier League, 6. forduló

Brentford – Leeds United 5-2 (2-1)
gól: Toney (30., 43, 58., az elsőt 11-esből), Mbeumo (82.), Wissy (90+2.), illetve Sinisterra (45+1.), D.Llorente (79.)

 

Chelsea – West Ham United 2-1 (0-0)
gól: Chilwell (76.), Havertz (88.), illetve Antonio (62.)

 

Newcastle United – Crystal Palace 0-0

 

Nottingham – Bournemouth 2-3 (2-0)
gól: Kouyaté (33.), B. Johnson (45+2., 11-esből), illetve Billing (51.), Solanke (63.), Anthony (87.)

 

Tottenham – Fulham 2-1 (1-0)
gól: Höjbjerg (40.), Kane (75.), illetve Mitrovic (83.)

 

Wolverhampton – Southampton 1-0 (1-0)
gól: Podence (45+1.)

 

Aston Villa – Manchester City 1-1 (0-0)
gól:
Bailey (74.), illetve Haaland (50.)

Olvasói sztorik