Nemzetközi foci

„Nem vagyok halálos beteg” – titokzatos betegséggel küzd a németek világbajnoka

firo Sportphoto / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
firo Sportphoto / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Egészségügyi problémák (emlékezetkiesés és fülzúgás) miatt nem dolgozhat tovább a berlini hatodosztályú BFC Preussen edzőjeként Thomas Hässler, a németek egykori világ- és Európa-bajnok középpályása.

„Jelenleg nem tudok dolgozni, amíg ki nem derül, mi a bajom” – nyilatkozta az 56 éves szakember, aki nyaki fájdalmakra, fülzúgásra, sőt, emlékezetkiesésre is panaszkodott.

Kapcsolódó
Szoboszlai két gólpasszal és pazar statisztikával tért vissza
Mióta az Opta gyűjti az adatokat, senkinek nem volt egy kupameccsen legalább 100 érintése, 80 százalék fölötti mutatója a párharcok megnyerésében, és hét kialakított helyzete.

„Egyelőre nincs diagnózis, a következő vizsgálatra szeptember 15-én kerül sor. Akkor remélhetőleg pozitív hírt kapunk felőle” – mondta Pierre Seiffert, a klub sportigazgatója. Hozzátette, sokat beszélt Hässlerrel, és együtt keresték a megoldást. Az biztos, hogy nem válnak meg tőle végleg, bíznak benne, hogy rövid időn belül visszatérhet.

A BFC Preussen jelenleg a német hatodosztályban (Berlin-Liga) szerepel, a szezonban négy meccsen mindössze egy ponttal jelenleg a 14. helyen áll.

Nem vagyok halálos beteg, de sajnos az okok még mindig tisztázatlanok

mondta Hässler, és elárulta, hogy az augusztus 17-i, Berlin Hilalspor elleni meccs előtt le kellett mondania a szokásos öltözői beszédét.

Hirtelen eltűntek a gondolataim és nem tudtam, mit akarok elmondani a csapatnak

– mesélt az ijesztő jelenségről.

Az 1990-es világbajnok német csapat tagjai közül Rudi Völler, Pierre Littbarski, Andreas Brehme és Thomas Berthold is felhívta, és mielőbbi felépülést kívánt neki.

„Az együttérzés lenyűgöző, és sok erőt ad. Igazi harcos vagyok, szeretnék minél hamarabb túl lenni ezen a problémán és visszakerülni a pálya szélére” – mondta.

Hässler játékosként többek között a Köln, a Juventus, az AS Roma és a Borussia Dortmund csapataiban is futballozott. 1988 és 2000 között 101 mérkőzést játszott a német válogatottban, amellyel 1990-ben világ-, 1996-ban Európa-bajnokságot nyert. Mindkét tornán a legjobbak közé tartozott, 1992-ben (amikor tagja volt az Eb-ezüstérmes csapatnak), Németországban az év labdarúgójának választották.

Edzőként kevesebb sikert ért el, Berti Vogts felkérésére volt másodedző a nigériai válogatottnál, később ugyanilyen posztot töltött be a Köln, illetve az iráni Padideh csapatainál. 2016-tól három éven át a nyolcadik ligás Berlin Unitedet vetette, azóta a Preussennél dolgozott.

Olvasói sztorik