Nemzetközi foci

Megtámadták a magyar edző csapatát a játékoskijáróban

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Rendőri kísérettel tudta csak elhagyni az ellenfél stadionját a szlovén másodosztályban szereplő NK Nafta Lendva csapata.

Pénteken 3-3-as döntetlent játszott az NK Rogaskával Boér Gábor vezetőedző együttese, amely háromszor is egyenlíteni tudott a mérkőzésen. Ezek után úgy érezték a vendégek, lett volna esélyük, amikor a bíró lefújta a mérkőzést.

„Ezután az ellenfél edzője – számunkra érthetetlen okból – nekiesett a játékosainknak és a szakmai stábnak is. Először csak verbálisan támadt ránk, majd később lökdösődni is kezdett. Erre reagált a mi csapatunk is, de szerencsére nem ültünk fel a provokációnak, így úgy tűnt, elcsendesedik a helyzet.

A lefújást követően elindultunk az öltözőbe, ahol a játékoskijáróban az ellenfél vezetői a játékosainkra támadtak. Ekkor felforrtak az indulatok, de a biztonsági emberek sajnos nem tudták uralni a helyzetet. A kedélyek csak akkor tudtak lenyugodni, amikor a rendőrök is megjelentek a stadion területén és rendet teremtette

– idézte a Csakfoci Boért, aki a rendőrök kíséretében tudta csak elhagynia a stadiont csapatával.

A 39 éves szakember szerint egyébként a játékvezetés sem segítette a lendvai együttest, de nem emiatt került háromszor is hátrányba a vendégcsapat, ez csupán nehezítette a helyzetet.

„Azt gondolom, hogy most érezhettük azt a bőrünkön, hogy nagyobb számban vannak magyar játékosok és magyar edzők a csapatnál. Én mindenesetre bízom benne, hogy csak egy egyedi eset történt. A játékosaim kaptak azóta az ellenfél játékosaitól fenyegető üzeneteket, de megkértem őket, hogy ne hagyják magukat provokálni. Mi természetesen eljuttattuk ezeket a fegyelmi bizottsághoz, és várunk a döntésükre” – foglalta össze Boér a gondolatait.

Olvasói sztorik