Nemzetközi foci

A Premier League 4. legdrágább igazolásával keseríti Cristiano Ronaldo életét a Manchester United

Erik ten Hag edző a védő Lisandro Martinez után újra korábbi klubjából csábított el játékost, és vitt Manchesterbe, és ezzel egyúttal vastagon kitömte az Ajax tulajdonosainak a zsebét.

A Manchester United megállapodott az Ajaxszal a brazil szélső, Antony kivásárlásáról, aki 48 órán belül orvosi vizsgálaton kell átessen.

A bbc.com úgy tudja, ha a labdarúgóval mindent rendben találnak, a United 80,75 millió fontot fizet azonnal az Ajaxnak, illetve további 4,25 millió font transzferdíj jár majd a holland bakjnoknak.

Ezzel Antony lesz

  • a Manchester United második legdrágább szerződtetése – 2016-ban Paul Pogbáért fizettek csak többet, 89 millió fontot, ami a mai napig klubrekord –,
  • míg a Premier League történetének negyedik legdrágább játékosa lesz – a már említett Pogba üzleten túl a Chelsea Romelu Lukakuért, míg a Manchester City Jack Grealishért nyúlt mélyebben a zsebébe.

Lássuk kiről is van szó:

Antony 2020-ban éppen az MU jelenlegi edzője, Erik ten Hag munkássága alatt érkezett Sao Paolóból Amsterdamba, avagy a holland edző jól ismeri, nem zsákbamacskát vett. A brazil

  • az Eerste Divisie-ben két év alatt 82 meccsen 25 gólt szerzett és 22 gólpasszt adott.
  • 2021 októberében debütált a brazil válogatottban, ahol kilenc meccsen két gól a mérlege,
  • és az Ajax színeiben a Bajnokok Ligájában is hatékonynak bizonyult, mivel 11 mérkőzésen hét gólhoz járult hozzá.

A bbc.com szakértője szerint a nagy kérdés az, hogy Antony érkezése rendszerváltást vált ki – vagy veszélybe sodorja valakinek a helyét, vagy mindkettő megtörténik egyszerre. Mivel villámsebes szélsőről van szó, Cristiano Ronaldo helyzete még nyomasztóbbá válik, a 38 éves portugál ugyanis egyre kesévbé illeszkedik be egy olyan csapatba, amely a brazil érkezésével még gyorsabbá vált.

Anthony korábbi Ajax-csapattársa, a védő Lisandro Martinez, a Real Madridtól a középpályás Casemiro, a Feyenoordtól a hátvéd Tyrell Malacia és a játékmester, Christian Eriksen érkezése után a United ötödik szerződtetése lesz a nyáron.

Olvasói sztorik