Nemzetközi foci

Haaland mesterhármasával fordított a City, kilenc gólt rúgott a Liverpool

Shaun Botterill/Getty Images
Shaun Botterill/Getty Images

Hihetetlen eredményeket hozott a Premier League szombati játéknapja.

Az első három meccsén két pontot gyűjtő Liverpool valósággal kivégezte a friss feljutó Bournemouth csapatát: Jürgen Klopp együttese már a félidőben 5-0-ra vezetett, végül 9-0-ra győzött. A hazaiaknál Roberto Firmino három gólpasszt adott és két találatig jutott, de meglőtte első gólját a nyáron szerződtetett, 19 éves támadó Fabio Carvalho is.

Bajnoki meccsen legutóbb 1989 szeptemberében rúgott kilenc gólt a Pool, amely akkor is a Crystal Palace-t verte, ugyancsak otthon és 9-0-ra. A Bournemouth soha nem szenvedett ekkora arányú vereséget.

A Manchester City eközben kétgólos hátrányba került hazai pályán a Crystal Palace ellen, de térfélcsere után fordítani tudott a címvédő. Bernardo Silva hamar szépíteni tudott, majd Erling Braut Haaland mesterhármasig meg sem állt, így aztán 13 gólt rúgva, tíz ponttal áll első helyen a ManCity.

A Chelsea Raheem Sterling duplájának hála 2-1-re verte a Leicester Cityt, míg a Brighton 1-0-ra győzött a Leeds ellen és tíz pontot gyűjtve az élmezőny tagja négy meccset követően.

Eredmények – Premier League, 4. forduló

Brentford-Everton 1-1 (0-1)
Brighton-Leeds United 1-0 (0-0)
Chelsea-Leicester City 2-1 (0-0)
Liverpool-Bournemouth 9-0 (5-0)
Manchester City-Crystal Palace 4-2 (0-2)
Southampton-Manchester United 0-1 (0-0)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik