Nemzetközi foci

Ámulatba ejtő első gólt szerzett új csapatában a csatár

Ermedin Demirovic első augsburgi gólja elég látványosra sikerült. A 24 éves, hamburgi születésű, bosnyák válogatott csatár a Mainz elleni bajnokin érkezett a tizenhatoson belülre egy középre tett labdára, ami viszont kissé mögé érkezett, így bal sarkával próbálta meg azt a kapu felé tenni.

A labda furcsa ívben felpattant, egy csapattárs is ugrott érte, de ő nem érte el, a kapus pedig vetődött ugyan, de nem tudott védeni.

Demirovic megjárta a Hamburg és a Leipzig akadémiáját, a lipcseieknél viszont csak a második csapatig jutott. Utána megfordult a spanyol Alavésnél (kölcsönben a Souchaux-t, az Almeríát és a St. Gallent erősítette), legutóbb pedig Sallai Roland csapattársa volt a Freiburgnál. A nyáron lejárt a 24 éves játékos szerződése, ingyen lett az Augsburg játékosa, az előző bajnokin gólpasszal jelentkezett. A Freiburgban többnyire csere volt, 31 bajnokin játszott, 22-szer csere volt ezek közül. Két gólja és három asszisztja volt az előző szezonban.

A bosnyák válogatottban eddig 13 mérkőzése volt.

Kapcsolódó
Álmodni sem lehet ilyen szép, 96. perces győztes gólról
A kaputól elfelé mozogva is sikerült Nenének úgy eltalálnia a labdát, hogy az védhetetlenül csapódjon a hálóba.

Hiába a szép találat, az Augsburg így is kikapott hazai pályán: a Mainz ugyan az 1-1-es első félidőt követően egy tizenegyest is kihagyott a 60. percben, a hajrában így is megszerezte a győztes gólt.

Sallai közben kezdőként 60 percet játszott a Suttgartban győztes Freiburgban.

Az előző szezonban ezüstérmes Dortmund a 89. perc elején még 2-0-ra vezetett a Werder Bremen ellen, mégis kikapott 3-2-re. 

Kapcsolódó
A 89. perc elején még 2-0-ra vezetett, mégis kikapott a Dortmund
Még egyetlen Bundesliga-csapat sem volt képes arra, amit most a Werder Bremen bemutatott.

Bundesliga, 3. forduló

VfL Wolfsburg-Schalke 04 0-0
Augsburg-FSV Mainz 05 1-2 (1-1)
Borussia Dortmund-Werder Bremen 2-3 (1-0)
Bayer Leverkusen-Hoffenheim 0-3 (0-2)
VfB Stuttgart-Freiburg 0-1 (0-1)

Olvasói sztorik