Nemzetközi foci

Óriási bajban a Barcelona és Robert Lewandowski

ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Jelen állás szerint előfordulhat, hogy a világ egyik legeredményesebb csatára két szék közt a pad alá esik.

Egy nappal a bajnoki rajt előtt még nincs játékengedélye Robert Lewandowskinak, az FC Barcelona júliusban szerződtetett futballsztárjának.

A 2022/23-as idény első fordulójában a katalánok szombat este a Rayo Vallecanót fogadják, a jelenlegi állás szerint a Bayern Münchentől érkezett lengyel klasszis nélkül. A súlyos adósságokat felhalmozott Barca – amely egy hete 60 ezer szurkoló előtt mutatta be Lewandowskit – ugyanis továbbra sem teljesítette a La Liga pénzügyi fair playre vonatkozó előírásait, pedig nemrég még a klubvagyon egy részét is értékesítette, valamint az audiovizuális stúdiójának közel 25 százalékát.

Utóbbit a klub hivatalos közleménye szerint 100 millió euróért értékesítette, mégpedig az Orpheus Media nevű cégnek. A katalánok egyébként ugyanekkora részt már korábban értékesítettek a Socios.com-nak az elmúlt hetekben.

A vezetőség már a televíziós jogok egy részét is eladta. Felmerült Frenkie de Jong eladása vagy fizetésének a csökkentése is, de a holland válogatott középpályás egyikbe sem egyezett bele.

Ez az összeg tán elég lesz arra, hogy a rajtig regisztráálja a Barca a az új játékosait – Lewandowski mellett Jules Kounde, Raphinha, Andreas Christensen és Franck Kessie –, ha azonban

  • ez nem történik meg ma estig, úgy a Rayo ellen biztosan nem léphetnek pályára,
  • és ha a nyári átigazolási időszak végéig sem, azaz szeptember 1-ig, akkor az érkezők a téli átigazolási időszakig nem küldhetők pályára – írja  az MTI.

A 33 éves Lewandowskit közel 50 millió euróért vásárolta ki a Barcelona müncheni szerződéséből, amely jövő nyáron járt volna le. A lengyel csatár nyolc év után távozott a bajoroktól, a klub és a Bundesliga történetének egyik legjobb góllövőjeként.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik