Nemzetközi foci

Nem volt kérdéses a Real Szuperkupa-győzelme

OLGA MALTSEVA / AFP
OLGA MALTSEVA / AFP

A Bajnokok Ligája-győztes Real Madrid 2-0-ra nyert szerdán az Európa Liga-címvédő Eintracht Frankfurt ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt mérkőzésen.

Kapcsolódó
Letartóztatták a Real hotelénél drónnal kémkedő szurkolót
A légi közlekedés megsértésével és kémkedési kísérlettel vádolják.

Nagy rohamokkal indult a mérkőzés, az első ziccert a németek hagyták ki a 14. percben, amikor a ziccerben lévő Kamada lövését Courtois vetődve védte. Három perc múlva jött a válasz, egy sakk-matt helyzet végén Vinícus már ellőtte a labdát a kapus mellett, azonban a bevetődő Tuta a gólvonal előtt nagyot mentett.

A Real a 37. percben szerzett vezetést Benzema gyenge fejese elkerülte volna a kaput, de Casemiro jól reagált, az alapvonaltól visszabólintotta a labdát, amivel mindenkit meglepett, kivéve csapattársát, Alabát, aki közelről nem hibázott (1-0).

A spanyolok a 65. percben biztosították be a győzelmüket, amikor Benzema 13 méterről lőtt a kapuba (2-0).

A Real Madrid – 2002, 2014, 2016 és 2017 után – ötödször hódította el a trófeát, ezzel utolérte az AC Milant és az FC Barcelonát az örökrangsor élén.

Az olasz vezetőedző, Carlo Ancelotti negyedik Szuperkupa-diadalát ünnepelhette, kétszer az AC Milannal és immár kétszer a jelenlegi csapatával ért a csúcsra.

Európai Szuperkupa

Real Madrid (spanyol) – Eintracht Frankfurt (német) 2-0 (1-0)
Helsinki, Olimpiai Stadion, 31 042 néző
v.: Michael Oliver (angol)
Real Madrid: Courtois – Carvajal (Rüdiger, 85.), Éder Militao, Alaba, Mendy – Modric (Rodrygo, 66.), Casemiro, Kroos (Tchouaméni, 85.) – Valverde (Camavinga, 76.), Benzema, Vinícius (Ceballos, 85.)
Eintracht Frankfurt: Trapp – Touré (Alario, 70.), Tuta, N’Dicka – Knauff, Sow, Rode (Götze, 58.), Lenz – Kamada, Borré, Lindström (Kolo Muani, 58.)
gól: Alaba (37.), Benzema (65.)
sárga lap: Alario (92.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik