Nemzetközi foci

A Dortmund elvitte a Fehérvár várható Konferencia Liga-ellenfelének legjobb csatárát

Ina Fassbender / AFP
Ina Fassbender / AFP

A Borussia Dortmund a Manchester Cityhez távozó Erling Haaland pótlására szerződtette az Ajaxnál tavaly remek idényt produkáló Sébastien Hallert, akinél azonban hererákot diagnosztizáltak, így kemoterápiára szorul.

Kapcsolódó
Rosszindulatú daganata miatt kemoterápiára szorul a Dortmund csatára
Az edzőtáborban bukkantak rá az elváltozásra.

Haller kezelése miatt a Dortmundnak ismét körül kellett néznie az átigazolási fronton csatárügyben, és végül a Bundesligában belül találta meg a megoldást Anthony Modeste személyében.

A 34 éves francia támadó az előző idényben 32 bajnokin húsz alkalommal volt eredményes a Köln színeiben, és a góllövőlistán csak hárman előzték meg: Robert Lewandowski (35), Patrik Schick (24) és Haaland (20).

Modeste első német klubja a Hoffenheim volt, onnan 2015 nyarán igazolt Kölnbe, ahonnan Kínába és Franciaországba is kiruccant, de mindig visszatért Kölnbe. A csapat az előző idényben hetedik lett a Bundesligában, így a Konferencia Liga rájátszásban szerepelhet, ahol minden bizonnyal a Fehérvár lesz az ellenfele, amely az első meccsen 5-0-ra nyert a moldovai Petrocub ellen.

A Transfermarkt szerint a Dortmund 5 millió eurót fizetett a Kölnnek, amely most nehéz helyzetbe került, mivel Modeste magasan a legjobb góllövője volt. A francia támadó minden sorozatot számolva 23 gólig jutott tavaly, a házi góllövőlista második helyezettjei, Ellyes Skhiri és Mark Uth pedig 5-5 góllal követték, úgyhogy elég nagy volt a szakadék.

A Köln első idei bajnokiján 3-1-re győzött a 35. perctől emberhátrányban játszó Schalke ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik