Nemzetközi foci

Távozott az Inter csatára, megsérült a Juve kapusa

Marco BERTORELLO AFP
Marco BERTORELLO AFP

Távozik az Internazionalétól a chilei labdarúgó, Alexis Sánchez, a 33 éves csatár megállapodását – amely jövő nyárig szólt – közös megegyezéssel bontották fel, írta az MTI.

Kapcsolódó

Sánchez a Barcelona, az Arsenal és a Manchester United után igazolt az Interhez, amelyben három idényt töltött és három trófeát nyert: bajnok, kupagyőztes és Szuperkupa-győztes is lett Olaszországban.

A 146-szoros válogatott játékos 108 mérkőzésen csupán húsz gólt szerzett a milánói együttesben, sokszor volt sérült, ezért nem tudta állandósítani helyét a kezdőcsapatban. Simone Inzaghi vezetőedzőnél Lautaro Martínez, Edin Dzeko és Joquin Correa is megelőzte őt a támadók rangsorában.

Sánchez új csapata az Olympique Marseille lehet, amelynek elnöke, Pablo Longoria megerősítette, hogy tárgyalásokat folytat a dél-amerikai futballistával.

A Juventustól rossz hírek jöttek: Wojciech Szczesny combizomsérülés miatt legalább három hétig nem védheti a torinóiak kapuját.

A klub hétfőn közölte, hogy a 32 éves lengyel futballista fájdalmakra panaszkodott vasárnap, amikor csapata házigazdaként 4-0-ra kikapott az Atlético Madridtól felkészülési mérkőzésen. Szczesnyt az első félidő után lecserélték.

A Juventus a következő három hétben a Sassuolo, a Sampdoria, majd az AS Roma ellen játszik bajnoki mérkőzést. A kapuson kívül Paul Pogba, Weston McKennie, Federico Chiesa, Kaio Jorge, Moise Kean és Adrien Rabiot is sérüléssel küszködik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik