Ethan Miller/Getty Images
Nemzetközi foci sport

César Azpilicueta elárulta, miért nem fogadta el az FC Barcelona ajánlatát

Először szólalt meg César Azpilicueta annak kapcsán, miért kosrazta ki az FC Barcelonát.

A spanyol védőnek lejárt a szerződése június 30-án és sokáig úgy tűnt, a katalánokhoz igazol ingyen. Végül azonban erre nem került sor, helyette 2024-ig meghosszabbította a szerződését a Chelsea-vel.

„Amikor megnyertem a klubvilágbajnokságot februárban, akkor hivatalosan is minden lehetséges trófát megszereztem a Chelsea-vel. Úgy éreztem akkor, hogy ideje visszatérni Spanyolországba és új fejezetet kezdeni.

Ezután azonban rengeteg dolog történt a klubbal és ez mindent megváltoztatott. Elkötelezett voltam, sosem tettem volna semmit a csapatom ellen. Mindent megbeszéltünk és nagyon örülök, hogy az új tulajdonosok is azt szerették volna, hogy maradjak

– idézi a Standard a spanyol védőt.

A brit kormány az ukrán-orosz háború kirobbanása miatt szankciókkal sújtotta Roman Abramovics tulajdonost, ugyanis állítólag Vlagyimir Putyinnal ápolt jó kapcsolatot. Ebben az időszakban nem tudott szerződést kötni labdarúgóival a klub, így több játékosa is megállapodott más klubokkal és ingyen elhagyta a Chelsea-t. Azpilicueta ebben a helyzetben nem akarta magára hagyni a klubot.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!