Nemzetközi foci

Kockázatos döntést hozott Pogba, a további karrierjére is hatással lehet

MARCO BERTORELLO / AFP
MARCO BERTORELLO / AFP

Paul Pogba, a Juventus labdarúgócsapatának francia középpályása nem szeretne lemaradni a november közepén kezdődő katari világbajnokságról, ezért nem műtteti meg sérült térdét, írja az MTI.

Kapcsolódó
Csercseszov az utolsó pillanatban kettőt cserélt a ferencvárosi BL-keretben
Szerdán az azeri Qarabag vendége lesz a magyar bajnok, amelynek van egy nagy visszatérője is.

A vb-győztes játékos júliusban tért vissza a torinói csapathoz, melynek amerikai túráján szenvedett súlyos térdsérülést. Az elmúlt időszakban az Egyesült Államokban, majd Európában is több szakemberrel konzultált, és végül egybehangzó sajtóhírek szerint a konzervatív kezelés mellett döntött,

mert az operáció miatt – amely véglegesen megoldhatná térdszalag problémáját – több hónapra kidőlne és lemaradna a november 21-én rajtoló vb-ről. A konzervatív kezeléssel és pihenéssel viszont csak öt hetet kell kihagynia, és akár már szeptemberben visszatérhetne a pályára.

Az olasz Tuttosport úgy tudja, a Juventus vezetői azt szerették volna, ha megműtik Pogba térdét és a játékos jövő év legelejére teljesen rendbe jönne, ám a 29 éves futballista másként döntött.

Pogba a Guadalajara elleni felkészülési meccsen még pályára lépett:

Pogba a Manchester Unitednél nevelkedett, majd 2012-ben ingyen került a Juventushoz. Első torinói időszakában négy szezonon át játszott az együttes színeiben és minden évben bajnokságot nyert, 2015-ben pedig Bajnokok Ligája-döntőt vívott. Hat éve a manchesteriek – akkor világrekordot jelentő – 89 millió fontért vásárolták vissza, ám ő nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hullámzóan teljesített és sokat volt sérült. Utolsó mérkőzését áprilisban játszotta a Vörös Ördögöknél, majd július közepén 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött a Juvéval.

Olvasói sztorik