Nemzetközi foci

Zűrzavar Marseille-ben: lázadnak a játékosok az edzővel szemben

Sylvain THOMAS / AFP
Sylvain THOMAS / AFP

Még egyetlen tétmeccset sem játszott le az Olympique Marseille, de már áll a bál a klubnál a szezon előtt. A La Provence értesülései szerint ugyanis

játékosok egy csoportja kereste fel az elnököt azzal, hogy elégedetlenségének adjon hangot az új vezetőedző, Igor Tudor módszerei miatt.

Az OM az előző szezonban a második helyet szerezte meg Jorge Sampaolival a kispadon, amely automatikus Bajnokok Ligája-csoportkört jelent a csapat számára. Csakhogy az argentin edző július elején közös megegyezéssel szerződést bontott, állítólag nem volt megelégedve a klubvezetés nyári döntéseivel.

Kapcsolódó
Döntött az MLSZ: módosult a Fradi-Vidi meccs időpontja
Így néz majd ki a 3. forduló menetrendje.

Meglepetést meglepetés követett, ugyanis a Hellas Veronával az olasz élvonal kilencedik helyén végző Tudor érkezett a helyére, ám már az jelezte, hogy nincs minden rendben, amikor a játékosként világbajnok Mauro Camoranesi otthagyta a szakmai stábot egy héttel az új vezetőedző kinevezése után. A La Provence-nak egy játékos nyilatkozott név nélkül, azt mondta, Tudor minden hibáért a labdarúgóit hibáztatja, és állandóan üvölt velük, utóbbival viszont mérgezi a hangulatot, és még nem sikerült azt sem tökéletesen átadnia, mit szeretne viszontlátni a csapatától.

Ami a felkészülést illeti, a Marseille öt edzőmérkőzést játszott le, ebből hármat elveszített, volt egy döntetlenje, és mindössze egy negyedosztályú csapatot győzött le. Az OM a szezont a Reims ellen kezdi majd vasárnap.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik