Nemzetközi foci

Minden labdarúgó olyan fogadtatásról álmodik, amilyet Paulo Dybala kapott Rómában

Fabio Rossi/AS Roma via Getty Images
Fabio Rossi/AS Roma via Getty Images

Paulo Dybala új fejezetet nyitott karrierjében. A 28 éves argentin támadó hét év, öt bajnoki cím, számos kupagyőzelem és egy elveszített Bajnokok Ligája-döntővel a háta mögött hagyja ott a Juventust, amelyben sokszor a csapatkapitányi karszalagot is megkapta az elmúlt szezonban, ám mégsem tudott megegyezni a vezetőséggel a hosszabbításról, majd a klubnál ki is jelentették egy idő után, hogy nem is szerepel már a tervek közt.

Így aztán a nyár nagy részében különböző pletykák láttak napvilágot arról, hol folytatja a játékos, végül José Mourinho AS Romájával sikerült megegyeznie, amellyel 2025-ig írt alá. Hogy mekkora felhajtás övezi az ő érkezését a csapatnál azt jól jelzi, hogy

már az első napon 535 ezer Dybala-mezt kapkodtak el a drukkerek.

Kedd este volt a bemutatása, és hát az is igen látványosra sikerült. A híradások szerint nyolc-tízezer szurkoló köszöntötte ugyanis, majd Dybala a lépcsőn ülve hallgatta, amint eléneklik neki a csapat himnuszát. Nyugodtan kijelenthetjük: minden labdarúgó arról álmodik, hogy így fogadják őt a drukkerek, Dybalának is érthetően fátyolossá vált a tekintete.

Az AS Romára még két felkészülési mérkőzés vár a nyáron, előbb a Tottenham Hotspur, majd a Sahtar Donyeck ellen, majd a Salernitana otthonában kezdi a csapat a bajnoki idényt. A rómaiak az előző idényben a hatodik helyen végeztek a bajnokságban, az Olasz Kupában a negyeddöntőig jutottak, valamint megnyerték az első alkalommal kiírt Konferencia Ligát.

Olvasói sztorik