Nemzetközi foci

Úgy cselezte át magát Dembélé a Juve védőin, hogy azt öröm nézni

Ron Jenkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Ron Jenkins / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Szórakoztató felkészülési mérkőzést játszott egymással a Barcelona és a Juventus a texasi Arlingtonban: Ousmane Dembélé és Moise Kean duplájának köszönhetően alakult ki a 2-2-es végeredmény. A Cotton Bowlban 58 127 néző volt a lelátón.

Kapcsolódó
Sarkazva, a kapus lábai közt lőtt gólt az angol játékos a női Eb elődöntőjében
Alessia Russo nem tudja felidézni, miért döntött így, de a torna egyik legemlékezetesebb találatát szerezte.

Különösen a francia támadó duplája ment élményszámba, ugyanis mind a kétszer a jobb szélről indulva cselezte át magát a Juve védőin lövőhelyzetig. Érdemes megnézni az összefoglalót:

Bebizonyította, hogy képes a különbséget jelenteni a szélről indulni. De ez is a feladata, azt várom tőle, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb legyen a gólszerzésben.

Korábban nem ismertem őt, amióta itt vagyok, egy mosolygós srácot látok, mindig mondja nekem, hogy a projekt része akar lenni. Ezért is ragaszkodtam hozzá, hogy maradjon” – magyarázta a meccset követően a Barca vezetőedzője, Xavi, utalva arra, hogy Dembélé jövője sokáig kérdéses volt, végül belement a fizetéscsökkentésbe is meghosszabbította lejáró szerződését.

Xavi Miralem Pjanicról is beszélt, aki a Besiktasnál eltöltött kölcsönjátéka után tért vissza, az edzőnek nagyon tetszett, amit a pályán nyújtott, hogy mindig előre akarta megjátszani a labdát, úgyhogy maximálisan elégedett volt a látottakkal.

A Barcelona még egy mérkőzést játszik amerikai túráján, szombaton a New York Red Bulls vendégeként lép pályára. A Juventus ugyanazon a napon Los Angelesben csap össze a Real Madriddal.

Olvasói sztorik