Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Nemzetközi foci sport

A Barcelona elnöke: Messi története még nem ért véget a Barcánál

Lionel Messi tavaly nyáron hagyta el a Barcelonát, 21 év után, mivel a nehéz anyagi helyzetbe kerülő klub egyszerűen nem tudta volna beregisztrálni a játékost a spanyol bajnokság fizetési sapkájának szabályai szerint. Az argentin, aki 778 mérkőzésével és 672 góljával is rekorder, így a PSG-hez szerződött, ahol nyert egy bajnoki címet, még egy évig a párizsiakhoz köti a szerződése és van opciós lehetőség a hosszabbítására is.

Ugyanakkor a Barcánál még nem tettek le arról, hogy a klublegenda méltóképpen zárja le barcelonai karrierjét.

Erről az elnök, Joan Laporta beszélt az ESPN-nek. Azt mondta, a 35 éves Messi mindent jelenti a klub számára, csak Johan Cruyff fogható hozzá Laporta szerint.

Bízom benne, hogy Messi története a Barcánál még nem ért véget. A mi felelősségünk, találunk megoldást arra, hogy helyre hozzuk a dolgot, ami még mindig nyitott, hiszem, hogy olyan, sokkal szebb véget érhet, ahogy eredetileg is történnie kellett volna. A Barca elnökeként azt tettem, amit tennem kellett. De a Barca elnökeként azt is érzem, hogy tartozom neki

– mondta Laporta az ESPN-nek.

Kapcsolódó
Ki ez a Chiellini Junior, akiért ölre ment a Juventus és az Inter?
Még egy évvel ezelőtt is delíriumos álomnak tűnt volna, hogy Gleison Bremer játékjogáért szilaj licitháború bontakozik ki a Serie A óriásai között. Mégis ez történt.

A klub anyagi helyzetéről azt mondta, kezdenek kiegyenesedni, miután újabb 15 százalékot értékesítettek a tévébevételekből, márpedig most minden bevételre szükség van, hogy a nyári szerzeményeket, így például Robert Lewandowskit és Raphinhát regisztrálni tudják majd a La Ligában.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!