Nemzetközi foci

A Barcelona elnöke: Messi története még nem ért véget a Barcánál

Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Lionel Messi tavaly nyáron hagyta el a Barcelonát, 21 év után, mivel a nehéz anyagi helyzetbe kerülő klub egyszerűen nem tudta volna beregisztrálni a játékost a spanyol bajnokság fizetési sapkájának szabályai szerint. Az argentin, aki 778 mérkőzésével és 672 góljával is rekorder, így a PSG-hez szerződött, ahol nyert egy bajnoki címet, még egy évig a párizsiakhoz köti a szerződése és van opciós lehetőség a hosszabbítására is.

Ugyanakkor a Barcánál még nem tettek le arról, hogy a klublegenda méltóképpen zárja le barcelonai karrierjét.

Erről az elnök, Joan Laporta beszélt az ESPN-nek. Azt mondta, a 35 éves Messi mindent jelenti a klub számára, csak Johan Cruyff fogható hozzá Laporta szerint.

Bízom benne, hogy Messi története a Barcánál még nem ért véget. A mi felelősségünk, találunk megoldást arra, hogy helyre hozzuk a dolgot, ami még mindig nyitott, hiszem, hogy olyan, sokkal szebb véget érhet, ahogy eredetileg is történnie kellett volna. A Barca elnökeként azt tettem, amit tennem kellett. De a Barca elnökeként azt is érzem, hogy tartozom neki

– mondta Laporta az ESPN-nek.

Kapcsolódó
Ki ez a Chiellini Junior, akiért ölre ment a Juventus és az Inter?
Még egy évvel ezelőtt is delíriumos álomnak tűnt volna, hogy Gleison Bremer játékjogáért szilaj licitháború bontakozik ki a Serie A óriásai között. Mégis ez történt.

A klub anyagi helyzetéről azt mondta, kezdenek kiegyenesedni, miután újabb 15 százalékot értékesítettek a tévébevételekből, márpedig most minden bevételre szükség van, hogy a nyári szerzeményeket, így például Robert Lewandowskit és Raphinhát regisztrálni tudják majd a La Ligában.

Olvasói sztorik