Nemzetközi foci

Hihetetlen, hogy csak a 92. percben dőlt el a negyeddöntő a női Eb-n

FRANCK FIFE / AFP
FRANCK FIFE / AFP

Egészen hihetetlen mérkőzést hozott a női labdarúgó Európa-bajnokságon a svéd-belga negyeddöntő. Svédország a világranglistán a legmagasabban jegyzett európai csapat, és végig esélyesnek megfelelően is játszott, de a gólszerzés egyszerűen nem akart összejönni. Csak pár statisztika a meccsről:

  • kapura lövések: 33-3
  • nagy helyzetek: 3-0
  • xG (helyzetek alapján várható gólok száma): 3,55-0,11.

Mégis csak a 92. percben sikerült feltörnie a svéd csapatnak a hősiesen védekező (a kapus Nicky Evrard nyolc védéssel zárt) belga védelmet, amikor egy szögletet követő kavarodás után a meccs legjobbja, Linda Sembrant (88 százalékos passzpontosság, két kaput találó lövés, tizennégy átadás a támadó harmadba, négy tisztázás) a kapuba alá lőtt. Íme az 1-0-s győzelmet érő találat:

Svédország a négy között a házigazda Angliával találkozik majd, amely hosszabbításban verekedte át magát Spanyolországon. A másik elődöntőben egyelőre egy csapat ismert, Németország, majd a szombati francia-holland találkozó továbbjutója lesz az ellenfél. Az elődöntőket július 26-27-én rendezik, míg a döntő július 31-én lesz a Wembleyben.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik