Nemzetközi foci bajnokok ligája

Meglepetéssel indult a BL-selejtezők második fordulója

Elvis Zaldaris/fkzalgiris.lt
Elvis Zaldaris/fkzalgiris.lt

A litván Zalgiris kedd este 1-0-ra legyőzte a jóval esélyesebbnek számító Malmö FF csapatát a Bajnokok Ligája második selejtezős körében.

Kapcsolódó
A lengyelek saját csapatukat szidják, a grúzok fellógatnák a bírót, a Fradi az első forduló legfölényesebb győzelmét aratta
A Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulója nem várt izgalmakat tartogatott, még olyan párharcokban is csak egy gól döntött, amelyekben feröeri, gibraltári vagy izlandi csapat jutott szóhoz. Összeszedtük az első kör legérdekesebb történéseit.

Nehezen boldogult már az izlandi ellenfelével is a svéd csapat, de így is 6-5-ös összesítéssel, vereség nélkül ment tovább. Az már nem számított váraltan eseménynek, hogy a Zalgiris a koszovói FC Balkanival ugyanilyen nehezen bírt, de ezek után sem számítottak rá sokan, hogy Fabien Ourega gyönyörű lövésével győzni is tud.

Az albán Tiranát búcsúztató Dudelange 1-0-ra nyerni tudott eközben a kolozsváriakat büntetőkkel kiejtő Pjunyik Jereván otthonában, míg a lengyel bajnokot leiskolázó Quarabag a svájci aranyérmes Zürichet verte 3-2-re.

Eredmények – Bajnokok Ligája, selejtezők, második forduló, első mérkőzés

Pjunik Jereván (örmény)-F91 Dudelange (luxemburgi) 0-1 (0-0)
Qarabag FK (azeri)-FC Zürich (svájci) 3-2 (2-0)
Zalgiris Vilnius (litván)-Malmö FF (svéd) 1-0 (0-0)

Olvasói sztorik