Nemzetközi foci

Durva kártérítést követel a FIFA-tól a Sahtar futballcsapata

Ozan KOSE / AFP
Ozan KOSE / AFP

50 millió eurós kártérítést követel és a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult a Sahtar a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségtől, miután a FIFA június 21-én hozott döntése komoly pénzügyi veszteséget okozott az ukrán klubnak.

Kapcsolódó
Dybala a Serie A-n belül talált új klubot magának
Még a végén bajnokesélyes lesz Mourinho csapata!

A FIFA az orosz-ukrán háború miatt még március 7-én döntött úgy, hogy az ukrán egyesületekkel kötött szerződéseket automatikusan felfüggesztik a légiósok, az orosz klubok játékosai pedig egyoldalúan szüneteltethetik megállapodásaikat. A FIFA június 21-én az eredetileg június 30-ig érvényben lévő szabályt egy évvel megtoldotta.

A Sahtar keretében 14 külföldi játékos szerepelt és miután a klub bevételeit megtizedelte a háború, a vezetés úgy gondolta, eladja a külföldi játékosait, hogy fedezni tudja a veszteségeket.

A FIFA-döntés azonban keresztülhúzta a terveiket és ingyen igazolhatóvá váltak a légiósok.

A The Athletic által megszerzett, Gianni Infantino FIFA-elnöknek címzett levélben Szergej Palkin, a Sahtar vezérigazgatója azt írta, a klubot komoly veszteség érte és amennyiben nem születik megoldás, a svájci bíróságon fog jogorvoslatot kérni.

A Sahtar most a CAS-hoz fordult és kérte a FIFA-határozat hatályon kívül helyezését, de azt is, hogy a FIFA-t kötelezzék kártérítés megfizetésére.

Olvasói sztorik