Nemzetközi foci

Elég parádésra sikerültek Gareth Bale első labdaérintései új csapatában

Twitter
Twitter

Véget ért egy kellemetlenné váló kapcsolat, Gareth Bale ugyani a szerződése lejártával elhagyta a Real Madridot. A walesiért anno világrekordot jelentő összeget fizetett ki a spanyol klub, amelynek színeiben három bajnoki címet és öt Bajnokok Ligáját nyert a többi közt, 2018-ban az ő két látványos gólja is kellett a Liverpool legyőzéséhez a döntőben.

Utolsó szezonjában azonban mindössze 290 percet töltött a pályán a Realban.

Wales válogatottja kijutott a katari világbajnokságra, így Bale mindenképpen játékban akart maradni. Bár volt több ajánlata, végül a Los Angeles FC mellett döntött. A Nashville ellen debütált, a 72. percben állt be csereként. Bár sem gólja, sem gólpassza nem volt, az első labdaérintései eléggé látványosa sikerültek, ahogyan az az ESPN videóján is látható.

Ami a meccsen nyújtott teljesítményét illeti, volt 14 labdaérintése, tízből tíz passza pontos volt, a földön pedig egyből egy párharcot nyert meg, miközben elkövettek ellene egy szabálytalanságot.

Fantasztikus érzés. Onnantól kezdve, hogy a padra ültem arra vártam, mikor tudok beszállni, hogy segítsek a csapatnak. Már csak a kondim visszaszerzése szempontjából is fontos volt, hogy beálljak

– mondta a meccs után.

Csapata 2-1-re megnyerte a meccset, és még úgy is a legtöbb pontot gyűjtötte eddig az MLS alapszakaszában, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott üldözőinél.

Olvasói sztorik