Nemzetközi foci

Tüdőembóliát kapott, meghalt az egykori orosz csodagyerek

29 éves korában, vérrög okozta tüdőembóliában meghalt Alekszandr Kozlov, a Szpartak Moszkva egykori utánpótlás-válogatott csatára.

Kozlov 1993. március 19-én született Moszkvában, és a helyi Szpartakban kezdett el futballozni. Hihetetlenül tehetséges csatárnak tartották, alacsony, de nagyon gyors játékos volt, aki rengeteg gólt szerzett. A korosztályos válogatottakban a korábbi Zenit- és Arsenal-csatárhoz, a 75-szörös válogatott Andrej Arsavinhoz hasonlították.

15 évesen aláírta első profi szerződését a Szpartakkal, 16 évesen már a nagycsapattal edzett, 17 évesen debütált tétmérkőzésen is. 2010 őszén már a Bajnokok Ligájában is játszott, a Stamford Bridge-en a Chelsea elleni meccsen mutatkozott be.

A Szpartak vezetőedzője, Valerij Karpin azt mondta róla, a rátermettsége alapján 17-18 évesen betörhet végleg a csapatba, és kivételes tehetségét Diego Maradonáéhoz és Lionel Messiéhez hasonlította.

2011 őszén törés keletkezett a játékában, állítólag ügynökei megzavarták a fejét, rá akarták beszélni, hogy szerződjön a városi rivális CSZKA-hoz. A 2013-14-es szezon elején aztán a törökországi edzőtáborban súlyos térdsérülést szenvedett, minden szalagja és a meniszkusza is sérült, és két évig nem térhetett vissza.

Miután 2016-ban távozott a Szpartaktól, több kisebb orosz csapat után kipróbálta magát a kazah Okzsetpesz és az örmény Ararat Jerevan csapataiban is.

A szezont a Zorkij Krasznogorszkban szerette volna megkezdeni, pénteken ott is volt a csapatnál, és bár edzésen nem volt, egy masszázst kért. Akkor lett rosszul, és ugyan úgy tűnt, az újraélesztés sikerrel jár, a 29 éves csatár a kórházban meghalt.

A Szport-Ekszpressz úgy tudja, egy vérrög okozott nála tüdőembóliát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik